Un home de 82 anys mata la seva dona de 79 a Súria i després s'intenta suïcidar

Els fets han tingut lloc a primera hora d'aquest matí de dimarts

Redacció/ACN
07 de febrer del 2017
Actualitzat el 12 de febrer a les 16:54h
Pla general de la casa amb els serveis funeraris traient el cos de la dona en primer terme
Pla general de la casa amb els serveis funeraris traient el cos de la dona en primer terme | Estefania Escolà
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts al matí un home de 82 anys per matar la seva dona, de 79, a Súria, segons han informat fonts policials. Tant el presumpte agressor com la víctima, de nacionalitat espanyola, són d'edat avançada i no consten antecedents de violència entre la parella. Segons fonts properes a la investigació, l'home hauria apunyalat la seva parella i després s'hauria intentat suïcidar també amb un ganivet. Tot seguit, ha estat traslladat a un hospital. Els fets s'han produït a un quart i mig de deu del matí en un habitatge del carrer Zurbarán del municipi. Una filla del matrimoni ha donat l'avís als Mossos d'Esquadra després de trobar-se la seva mare morta la llit i el seu pare amb un ganivet clavat a l'abdomen. Per la seva banda, el jutjat de violència sobre la dona de Manresa s'ha fet càrrec del cas.

Després de rebre l'avís, els Mossos d'Esquadra i el SEM s'han desplaçat fins al carrer Zurbarán, número 22, on s'han trobat el cos sense vida de la dona i el seu marit ferit. Els metges del SEM han certificat la mort de la dona estirat al llit i han traslladat l'home a l'hospital, on està detingut en custòdia policial fins que l'hagin atès de les seves ferides. Un cop surti del centre amb l'alta hospitalària, passarà a disposició judicial.

El domicili de la parella és al barri dels Joncarets, que és la mateixa zona on el mes de novembre passat van trobar una anciana morta amb signes de violència. Aleshores, la investigació dels Mossos va concloure que un home de 42 anys, de nacionalitat espanyola, veí del municipi i que es va suïcidar hores després en un domicili de Piera, en va ser l'autor després d'asfixiar la víctima al garatge de casa seva. Tot seguit, l'home la va traslladar en una zona d'horts prop del riu Cardener amb la seva furgoneta.

Consternació entre els veïns de la víctima

La mort de la dona a mans del seu marit ha consternat el barri de Joncarets de Súria, ja que només fa tres mesos de la mort violenta d'una altra dona a mans d'un veí del barri. Els veïns han assegurat que la parella era molt coneguda al municipi, i asseguren que mai havien mostrat cap signe de violència. "Sortien a passejar cada dia, ella l'acompanyava a l'hort i sempre anaven junts", ha assegurat una veïna, Josefa Caro. 

Els fets han sorprès els veïns, que asseguren que la parella estava "ben avinguda" i "sempre ajudaven als veïns". "M'ha sorprès molt, no ho hauria dit mai, ella era molt bona persona i ell també", ha explicat un altre veïna, la Rosa Flores. Aquesta veïna també ha relatat que la parella era originària d'Andalusia, però feia quaranta anys que vivia a Súria. Els quatre fills de la parella visitaven sovint els seus pares, segons han informat els mateixos veïns.

Segons ha pogut saber NacióManresa, el jutjat de violència sobre la dona de Manresa es farà càrrec de la investigació. De totes maneres, i tal com ha informat el TSJC, no consten antecedents de violència dins el matrimoni.
Arxivat a