El Casal de les Escodines i el Selves i Carner acullen dues exposicions

El Selves i Carner acull una exposició sobre el dret laboral en l'humor gràfic
El Selves i Carner acull una exposició sobre el dret laboral en l'humor gràfic | Exposició
Redacció
03 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:01h
El Casal de les Escodines i el Centre Cívic Selves i Carner mostren exposicions aquest mes de febrer:

Exposició fotogràfica retrospectiva del carrer del Balç, al Casal de les Escodines

El Casal de les Escodines acull una exposició fotogràfica retrospectiva per descobrir com era el carrer del Balç i el seu entorn abans de la restauració, que consta d'una setantena d'imatges repartides en 12 lones. Cada lona s'acompanya d'un petit text introductori i un peu a cada foto amb descripció, data i procedència de la mateixa.

Amb motiu del 5è aniversari del Centre d'Interpretació medieval del Carrer del Balç, a l'agost de 2016, es va crear una exposició fotogràfica retrospectiva, per tal de recordar com havia estat el carreró abans i els usos que havia tingut la part museïtzada que es visita actualment. Aquesta exposició, organitzada pel Centre d'Interpretació del Carrer del Balç, fa un recorregut per diferents equipaments municipals.

Les fonts consultades per recollir el material van ser els estudis històrics previs a la restauració del carrer del Balç, elaborats per la historiadora Raquel Valdenebro. Les imatges van ser cedides per particulars (col·laboració especial de les famílies Pons i Roca-Coll). També van participar en la cessió de material gràfic l'Ajuntament de Manresa, l'Arxiu Comarcal del Bages, el Museu Comarcal de Manresa, l'empresa Fòrum S.A i l'arquitecte restaurador de l'obra, Josep Maria Esquius.

L'exposició es podrà visitar al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50), de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 21 h, i els dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h,

Els drets laborals a través de l'humor gràfic al Centre Cívic Selves i Carner

Per la seva banda, al Centre Cívic Selves i Carner hi farà estada l'exposició Els drets laborals al món a través de l'humor gràfic que consisteix en una selecció d'una trentena d'obres rebudes al Primer Concurs Internacional d'Humor Gràfic sobre Drets Laborals, que es va dur a terme entre el 9 de juny i el 31 d'agost de 2015.

L'organitza l'associació l'Oliva i la CGT Catalunya i es podrà visitar al Centre Cívic Selves i Carner coincidint amb el dia Mundial de la Justícia Social, que és el dia 20 de febrer, segons resolució de l'Assemblea General de l'ONU.

A través d'aquest concurs i del present projecte expositiu, es vol contribuir a generar debat, reflexió, educació i sensibilitat sobre els drets laborals al món. L'humor gràfic és una eina per iniciar processos d'empoderament i un llenguatge universal per a crear missatges de manera colpidora i directa.

Les obres rebudes al concurs - amb un jurat format per Ali Lmrabet, Jaume Capdevila (KAP), Paloma Fuentes, Mireia Bazaga, Moisès Rial - van superar les 700, de 56 països del món i de més de 265 autors professionals i amateurs.

Plasmen problemes internacionalitzats que permeten donar llum i apropar les realitats llunyanes i properes del drets laborals al món des de la sàtira, l'humor, la gràcia, l'acidesa, la delicadesa, l'enuig, la comicitat, la ironia, la inventiva i des de la lliure expressió i la llibertat de pensament.

L'exposició es podrà veure fins al 28 de febrer al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16), de dilluns a divendres, de 16 a 21h.