Sant Joan recull més de 20 tones de tèxtil usat als contenidors de la Fundació Humana

Centre de classificació d'Humana, a l'Ametlla del Vallès
Centre de classificació d'Humana, a l'Ametlla del Vallès | Humana
Redacció
02 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:14h
Els santjoanencs i santjoanenques van dipositar durant l'any 2016 un total de 20.757 kg de tèxtil usat als contenidors instal·lats per l'ONG Humana Fundación Pueblo Para Pueblo. Aquesta xifra representa un increment del 26% respecte a l'any anterior, un fet que posa de manifest la voluntat i implicació del poble en tasques de cooperació internacional al desenvolupament i d'ajuda local. L'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, agraeix l'esforç i participació dels ciutadans i les ciutadanes en totes les iniciatives solidàries i destaca que "l'Ajuntament, entitats, veïns i veïnes han de continuar treballant conjuntament per tal d'ensenyar i transmetre valors de conscienciació mediambiental". 

L'ampliació en el nombre de contenidors -n'hi ha quatre ubicats al municipi, un més respecte a l'any 2015-, conjuntament amb el clar interès de la població per promoure accions de sensibilització mediambiental, han permès que Sant Joan de Vilatorrada incrementés enguany la seva col·laboració amb ‘Humana Fundación Pueblo Para Pueblo'. A més, la reutilització d'aquestes 20 tones de tèxtil usat han contribuït de manera significativa a protegir el medi ambient, ja que la roba recollida al municipi ha evitat l'emissió de 65 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera. D'aquesta manera, més enllà de la seva finalitat social, aquestes actuacions també ajuden a combatre els efectes negatius del canvi climàtic. 

El consistori santjoanenc vol fer un reconeixement a totes aquelles persones que van fer possible aquesta recaptació de material tèxtil, i encoratja també a veïns i veïnes a seguir fent ús d'aquest servei gratuït ofert per aquesta ONG que promou la protecció del medi ambient i duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia, i també d'ajuda local al territori més proper.