Sant Joan de Vilatorrada s'adhereix a la campanya «Casa nostra, casa vostra»

El ple de l'Ajuntament aprova en sessió plenària una moció de suport a l'acollida de les persones refugiades.

Redacció
02 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:20h
L'Ajuntament segueix treballant per tal de fer de Sant Joan de Vilatorrada un municipi solidari, inclusiu i acollidor. En aquest sentit, el plenari municipal va aprovar en la sessió ordinària del mes de gener l'adhesió de la vila a la campanya Casa nostra, casa vostra, que representa una manifestació explícita de la voluntat de l'Ajuntament d'acollir aquelles persones que cerquen refugi a Europa i són víctimes dels conflictes armats a l'àrea mediterrània. La moció aprovada pel consistori també pretén sensibilitzar sobre la situació i les causes que han provocat aquesta crisi humanitària, que és conseqüència del desplaçament forçat de milers de persones que escapen de l'horror de la guerra.

Casa nostra, casa vostra és una campanya solidària impulsada des de la societat civil que està aglutinant suports i adhesions d'institucions i ciutadania per tot el territori català. Des de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada s'encoratja els veïns i veïnes a participar en els actes que es realitzaran arreu del país durant les properes setmanes. Al Bages, concretament, el Teatre Conservatori de Manresa acollirà el diumenge 5 de febrer, a les 18 hores, la presentació de #VolemAcollir, en un acte que comptarà amb actuacions musicals, el testimoni d'un refugiat sirià i la presentació de la cançó ‘Un món per a les persones'. Aquest esdeveniment servirà com a cloenda d'un cap de setmana ple d'iniciatives en el marc de la campanya Casa nostra, casa vostra, com són la recollida de signatures, una gran encesa d'espelmes i diverses xerrades informatives, entre d'altres. 

La programació prevista pels impulsors de Casa nostra, casa vostra culminarà amb dos grans actes centrals a Barcelona per tal d'aconseguir la mobilització de la ciutadania i pressionar les institucions pertinents perquè impulsin polítiques d'acollida reals i efectives. El Palau Sant Jordi acollirà el dissabte 11 de febrer el ‘Gran concert per a les persones refugiades'; també està prevista una gran manifestació, amb sortida des de la Plaça Urquinaona, per al dissabte 18 de febrer a partir de les 16 hores.

Per conèixer més detalls sobre la campanya i els actes que es realitzen arreu de Catalunya, es pot visitar el web www.casanostracasavostra.cat.