L'Ajuntament de Manresa contracta 42 persones aturades i majors de 45 anys

La majoria de contractes són de 6 mesos i complementen el treball amb cursos de formació per a millorar-ne les competències

Redacció
02 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:41h
En el marc del Programa Treball i Formació 2016 impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, des del Centre d'Iniciatives per l'Ocupació de l'Ajuntament de Manresa (CIO) s'han contractat 42 treballadors, segons el que preveu la convocatòria d'aquest any.

Per aquesta convocatòria el col·lectiu prioritari definit pel Servei d'Ocupació de Catalunya són persones majors de 45 anys inscrits com a demandants d'ocupació. Els candidats seleccionats s'agrupen en dos grans grups: no perceptors de prestació i perceptors de RMI (Renda mínima d'inserció).

El programa es va iniciar el passat mes de desembre amb la contractació de dos tècnics coordinadors i dos treballadors que realitzen tasques de neteja i consergeria.

Pel que fa als treballadors que han iniciat el seu contracte aquesta setmana s'han ubicat  en diferents àrees de l'Ajuntament de Manresa, realitzant tasques de manteniment, consergeria, neteja, tasques administratives...

Durant la seva estada a l'Ajuntament, les persones beneficiàries d'aquest programa complementaran la seva feina amb la realització d'accions formatives, assistint a cursos de formació per tal de millorar les seves competències transversals i/o tècniques.

En la majoria de casos la durada dels contractes és de 6 mesos, però hi ha 7 treballadors contractats de més de 55 anys que, per tal d'afavorir a la seva cotització de cara a la jubilació i en funció dels criteris que marca la convocatòria, tenen un contracte de 12 mesos.