Sor Lucía reitera que creu que la Verge Maria «va tenir sexe amb Josep»

El Bisbat de Vic havia desautoritzat la monja manresana després que, en el "Chester in Love" de Risto Mejide afirmés que segurament la Verge Maria "era una dona plena, com ho demostra la seva presència discreta però contundent en els Evangelis"

VÍDEO Sor Lucía Caram en el programa «Chester in Love» de la Cuatro
VÍDEO Sor Lucía Caram en el programa «Chester in Love» de la Cuatro | Cuatro
01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:25h

Sor Lucía Caram en el programa «Chester in Love» de la Cuatro Foto: Cuatro


Enèsim xoc de trens entre la monja dominica manresana Sor Lucía Caram, i l'església més ortodoxa, en aquest cas, com en molts altres, el Bisbat de Vic. Arran d'unes declaracions que la monja va realitzar diumenge al programa de Cuatro "Chester in Love", conduït per Risto Mejide, l'alta cúria osonenca ha emès un comunicat desautoritzant les afirmacions de Sor Lucía.

La monja dominica va afirmar en el programa que ella creia que la Verge Maria "era una dona plena, com ho demostra la seva presència discreta però contundent en els Evangelis" i que no s'escandalizaria "si hagués tingut una relació de parella amb el seu marit Josep".

Malgrat que durant l'entrevista va parlar d'altres temes, com del fet que ella sigui verge, o que va arribar a estar enamorada d'un seminarista i que no es masturbava, al Bisbat de Vic el que realment l'ha fet reaccionar és que posés en dubte la virginitat de Maria, la mare de Jesús.

En el programa, Sor Lucía va dir que creia que "Maria estava enamorada de Josep i que era una parella normal, i el normal és tenir sexe". En aquest sentit va afirmar que "ens hem quedat en normes que ens hem inventat sense arribar a l'autèntic missatge".

El comunicat del Bisbat de Vic assegura que "forma part de l'Església, des dels seus inicis, que Maria va ser sempre verge", i que "aquesta veritat de la fe va ser recollida i proclamada de manera definitiva pel Concili II de Constantinoble, sent el primer dogma marià i compartit pels cristians catòlics i ortodoxos". El Bisbat lamenta les paraules de Sor Lucía per "la confusió que hagin pogut crear en el poble fidel".

La resposta de Sor Lucía

Sor Lucía Caram, que aquests dies es troba en el seu Tucuman natal visitant la seva família, ha respost el comunicat del Bisbat, diu, "animada pel meu amor a las persones, a la gent senzilla i al Déu de la vida, a Jesús el projecte de vida del qual és el meu".

Recorda que en el programa va parlar del sexe "com a una benedicció quan es viu sense egoismes i des del respecte a l'altri" i va manifestar la seva "fidelitat a l'opció de vida que va escollir, vivint la virginitat com a una opció que es va anteposar davant de dificultats, per la força de la vocació i de la missió.

Sor Lucía assegura que va dir en el programa  que "Maria estava segurament enamorada de Josep" i que "era una dona plena, com ho demostra la seva presència discreta però contundent en els Evangelis". També es referma que no s'escandalitzaria "si hagués tingut una relació de parella amb Josep, el seu espòs", però que tot plegat "entre dins el Misteri, del dipòsit de la fe" i també "d'una fe que uns viuen i accepten senzillament i que altres sense tanta senzillesa, amb la fe, busquem entendre"

Davant l'escàndol que han generat aquestes paraules, la monja manresana recorda que en la conversa del programa "no hi va haver lloc per matisar", però que queda clar la seva "fidelitat i amor a l'Església, a l'Evangeli i al projecte de Jesús", així com també "la certesa que el sexe no és brut ni res condemnable i que el matrimoni i el sexe són una benedicció"

Tot i així, assegura, que si algú es va sentir ofès, "demano disculpes", i si algú no em va entendre "estic disposada a dialogar", però lamenta que s'ha fet una "lectura fragmentada, ideològica i perversa" de les seves declaracions.