Manresa 2022, el centre històric i les polítiques socials són els grans reptes de Junyent

El govern municipal assegura, durant el balanç del primer any de nou govern, que es mantindrà fidel al Parlament per fer possible la celebració del referèndum sobre la independència

Estefania Escolà
01 de febrer del 2017
Actualitzat el 02 de febrer a les 11:52h
La primera tinent d'alcalde, Mireia Estefanell, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, durant l'atenció als mitjans de comunicació
La primera tinent d'alcalde, Mireia Estefanell, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, durant l'atenció als mitjans de comunicació | Estefania Escolà
Balanç "molt positiu" el que ha fet aquest dimecres l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, sobre el primer any de coalició amb ERC. L'alcalde ha repassat les principals accions que s'han realitzat durant aquest temps -que s'inclouen en els cinc eixos del pacte de govern- i s'ha mostrat molt satisfet amb totes les accions dutes a terme fins ara. De cara al futur, Junyent s'ha fixat Manresa 2022, l'impuls del centre històric i les polítiques socials com a principals objectius. Per altra banda, sobre la qüestió política, amb l'escenari d'una convocatòria de referèndum sobre la independència, el govern municipal ha assegurat que es mantindrà fidel a les decisions del Parlament per fer-lo possible.

Aquest dijous farà un any que es va posar en marxa el govern de coalició entre CiU i ERC, que sumen 16 dels 25 regidors de l'Ajuntament de Manresa. Fins ara, no hi havia hagut cap precedent d'aquesta coalició a la capital del Bages, i l'alcalde, Valentí Junyent, l'ha valorat positivament.

Junyent ha subratllat que els dos grups tiren endavant un projecte comú amb una única prioritat: la ciutat de Manresa. "S'han hagut d'unir dues cultures de fer les coses, però juntament amb la millora de la situació econòmica de l'Ajuntament després d'un període complex s'han pogut atendre les necessitats de la ciutat", ha subratllat. 

De la seva banda, la tinent d'alcalde, Mireia Estefanell, ha remarcat que, tot i l'acord entre CiU i ERC, "s'han trenat col·laboracions amb la ciutat, les entitats i altres grups polítics perquè les accions partissin des del "màxim consens".

Acompanyat de tots els regidors que formen el govern municipal de l'Ajuntament de Manresa, Junyent ha desgranat les principals accions que s'han dut a terme i que s'inclouen en els cinc eixos principals de l'acord entre CiU i ERC, entre els quals hi ha les polítiques socials i d'igualtat, la participació ciutadana, la promoció econòmica i foment de l'ocupació, l'impuls del centre històric, i la millora de la mobilitat i l'espai urbà. 

Repetir la coalició

Ni Junyent ni Estefanell han volgut valorar si la coalició de govern entre CiU i ERC es podria repetir de cara a les properes eleccions municipals previstes pel 2019. "Un model de ciutat no es fa amb una mirada curta. Treballem per la Manresa d'avui i la demà i, de fet, encara no sabem com acabarà tot", ha puntualitzat Estefanell.