Diumenge torna la caminada Montserrat-Manresa seguint l'última etapa del Camí Ignasià

Es tracta d'un itinerari guiat de 23,6 quilòmetres que inclourà un tast de productes locals i de vi de la DO Pla de Bages

Redacció
01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:10h
L'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Manresa i Dinamic Guies de Muntanya proposen per aquest diumenge, 5 de febrer, una caminada de Montserrat a Manresa seguint la petja de l'últim tram del Camí Ignasià.

El recorregut, que començarà a la plaça del Monestir de Montserrat, té 23,6 quilòmetres i un desnivell de 479 metres positius i 992 de negatius. Es tracta d'un itinerari guiat per especialistes que posaran veu al paisatge, amb petites aturades per fer tasts de productes de la terra i vi de l'Oller del Mas (DO Pla de Bages). 

A més, enguany es compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Castellgalí, que oferirà el casal i un avituallament; i de Castellbell i el Vilar que  obrirà la capella de Sant Cristòfol pels qui la vulguin visitar. També NaturalHipic hi donarà el seu suport i oferirà un avituallament i una visita a la capella de Sant Jaume de Castellbell. Ambdues capelles són considerades joies del romànic català.

Transport inclòs

Es proporcionarà transport amb bus fins a Montserrat que està inclòs en el preu (places limitades). La sortida serà des de la plaça de la Reforma de Manresa a dos quarts de vuit del matí i s'arribarà a la plaça del Monestir de Montserrat a les vuit del matí, des d'on s'iniciarà la caminada.

El preu és de 15 € (inscripcions anticipades) o 18 € al punt de sortida (és necessari reserva prèvia).

Per a més informació i inscripcions cal adreçar-se a la Oficina de Turisme de Manresa, a la plaça Major, 10. També es pot trucar al telèfon 93 878 40 90, o enviar un correu electrònic a turisme@ajmanresa.cat. O bé a Dinàmic Guies de Muntanya al telèfon 667 878 925 / 649 729 925 (info@dinamicguies.com).

Informació pràctica

És necessari dur roba còmoda i calçat adequat per caminar, així com també portar roba d'abric i un impermeable. Com que l'excursió tindrà una durada aproximada de 5 hores, des de l'organització s'aconsella dur dinar, tot i que en un dels avituallaments hi haurà tast de productes de proximitat i vins de la DO Pla del Bages.

La caminada de Montserrat a Manresa és una iniciativa que està prevista que durant l'any es repeteixi 3 vegades més: el diumenge 7 de maig, el dissabte 29 de juliol (en modalitat nocturna en el marc de les Festes de Sant Ignasi) i el diumenge 22 d'octubre.