La Fundació Lacetània guardona els millors treballs de batxillerat i cicles formatius

Els premis d'enguany han estat per a alumnes dels instituts Guillem Catà, Lacetània, Cal Gravat, Castellet i l'Escola d'Art de Manresa

Foto de grup dels estudiants guardonats per la Fundació Lacetània
Foto de grup dels estudiants guardonats per la Fundació Lacetània | FLacetània
Redacció
31 de gener del 2017
Actualitzat el 03 de febrer a la 13:09h
La Fundació Lacetània ha lliurat aquest vespre els seus premis anuals als millors treballs d'alumnes de batxillerat i cicles formatius. Un reconeixement que enguany ha estat per a alumnes dels instituts Guillem Catà, Cal Gravat, Castellet i l'Escola d'Art de Manresa, que han elaborat projectes en àmbits que van des de la química fins a la creació artística. Els primers premis de cada categoria han estat el disseny i creació d'una microcaravana de fusta (cicles formatius de grau mitjà), un projecte de creació artística basat en un monòlit de pedra proper a l'ermita d'Oristrell (cicles formatius de grau superior) i una recerca sobre els tensioactius i les seves propietats (batxillerat).

El president de la Fundació Lacetània i de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals, ha fet esment al canvi d'ubicació de l'acte, que enguany s'ha fet a la sala d'actes de l'EPSEM, destacant el valor que té la universitat per a la ciutat de Manresa. Casals ha assegurat que "els treballs guanyadors demostren que al Bages tenim un bon planter", remarcant l'esforç, el rigor, l'originalitat i la qualitat dels projectes premiats.

El director dels serveis territorials del Departament d'Ensenyament a la Catalunya Central, Antoni Massegú, ha afirmat que els premis agafen rellevància any rere any i ha lloat la tasca d'aquests guardons per posar en valor la formació professional. Ha tancat l'acte la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, que ha qualificat els guardons com a "premis de present i garantia de futur" per a la ciutat, la comarca i el país.

Els autors dels tres primers premis de cada categoria han fet una breu exposició del seu treball i els assistents també han pogut gaudir d'una audició musical a càrrec d'un quartet de vent d'alumnes del Conservatori de Música de Manresa.

El llistat complet de premiats és el següent:

Cicles formatius de grau mitjà

- !r Premi: EsCaravana. Autors: Adrián Buzón i Miguel Coca (Institut Guillem Catà). Tutor: Carles Lapeña.
- 2n Premi: Alarcan. Autors: Jordi Fernández i Àlex Puig (Institut Lacetània). Tutor: Manel López.
- 3r Premi: Bruna. Autora: Carla Martín (Escola d'Art de Manresa). Tutora: Anna Martí.

Cicles formatius de grau superior

- 1r Premi: El geni d'Oristrell. Autora: Montse Bugatell (Escola d'Art de Manresa). Tutora: Alèxia Lleonart.
- 2n Premi: Rilca Systems. Autors: Antonio Trinidad i Sergi Santamaria (Institut Lacetània). Tutor: Xavier Alcàntara.
- 3r Premi: Espai Bus. Autors: Laia Jané, Soumia El Ouardi, Ester Bulsegura (Institut Guillem Catà). Tutora: Glòria Casas. 

Batxillerat

- 1r Premi: Síntesi d'un tensioactiu derivat d'arginina i les seves propietats biològiques. Autora: Esther Vilalta (Institut Cal Gravat). Tutora: Eva Roches.
- 2n Premi: Arrels. Autors: Marta Serran i Júlia Torres (Institut Castellet). Tutora: Sabina Salat.
- 3r Premi: Usos dels mites en l'obra de Camus. Autor: Eduard Cobo (Institut Lacetània). Tutor: Josep Maria Bernal.