Acaba amb èxit el primer curs per a famílies d'acollida del Consell Comarcal

La bona acceptació del curs i la satisfacció dels participants, majoritàriament avis i àvies i tiets i tietes, farà que es mantinguin les trobades mensuals durant aquest 2017

Redacció
31 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:17h
Aquest dilluns s'ha posat el punt i final al curs per a famílies d'acollida que ha ofert el Servei d'Integració Familiar en Família Extensa (SIFE) del Servei Especialitzat d'Atenció a la Infància i Adolescència del Consell Comarcal del Bages. Durant deu setmanes, una vintena de participants, majoritàriament avis i àvies i tiets i tietes, han compartit un espai de formació, intercanvi de coneixement i experiències i suport en què s'han plantejat qüestions al voltant de l'acolliment d'infants i adolescents de la pròpia família.

En aquestes sessions s'ha treballat la dimensió actitudinal i emocional que afavoreix l'acceptació del passat de l'infant, els seus sentiments i records sobre la família, tot fomentant la disposició a mostrar respecte envers els pares i mares i reforçant-los els seus sentiments. El curs també ha donat eines als participants per educar millor i gestionar de manera positiva els conflictes i se'ls ha ofert suport en tot el procés d'acolliment.

Tindrà continuïtat

L'acceptació del curs ha estat molt bona i la satisfacció dels participants ha obert la porta a continuar les trobades mensuals durant tot aquest 2017. En aquesta darrera sessió, el conseller de l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania del Consell Comarcal del Bages, Albert Marañón, va lliurar els diplomes a totes les persones assistents.