L'homosexualitat a la Xina, protagonista del proper Documental del Mes

"Dins l'armari" és el nom d'aquest documental dirigit per la italiana Sophia Luvarà

Redacció
31 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:25h
Dins del marc del cicle El Documental del Mes, coordinat per Manresa d'Equipaments Escènics (MEES) i CineClub, es podrà veure aquest dijous, 2 de febrer, a les vuit del vespre a l'espai Plana de l'Om de Manresa, "Dins l'armari" de Sophia Luvarà. 

L'Andy, un arquitecte d'èxit que viu a Xangai, decideix sortir de l'armari. El seu pare, avergonyit i decebut, li reclama que es casi amb una dona per mantenir l'honor familiar; la Cherry, casada amb un homosexual, pretén adoptar un fill per complir amb les exigències de la seva mare de mantenir les aparences socials.

L'esforç de l'Andy i la Cherry per aconseguir una vida plena a costa de fingir certs estereotips culturals posa en evidència tot un sistema de valors. Desesperats però sempre mirant endavant, el seu coratge ens mostra una Xina moderna i jove que busca el seu espai de llibertat en una societat marcada per forts valors tradicionals.

Sophia Luvarà va néixer a Itàlia. Es va graduar amb honors al Màster en Biotecnologia Medica de la Universitat de Torí, on també va doctorar-se en investigació sobre el càncer. Al 2007 va deixar els seus estudis i va marxar a Londres per a seguir la seva passió: la realització de documentals.

El Documental del Mes

El Documental del Mes té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. Amb aquesta finalitat, habitualment, el primer dijous de cada mes s'estrena una pel·lícula documental de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a 40 ciutats de Catalunya, país Valencià, Illes Balears i resta de I'Estat espanyol. Els documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, Alacant i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l'Estat. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Paral·lel40.