«Fer vi al Bages», protagonista de la taula rodona d'El Pou de la Gallina

L'acte tindrà lloc aquest dimecres a les vuit del vespre al Casino

Redacció
31 de gener del 2017
Actualitzat a les 21:07h
Aquest dimecres, 1 de febrer, a les vuit del vespre, es farà una taula rodona, dins del cicle Temes del Pou, a la Sala d'Actes del Centre Cultural del Casino, que girarà entorn de Fer vi al Bages. En l'acte es comptarà amb la presència de Sebastià Catllà, del celler El Molí de Collbaix; del president de la Confraria de Vins del Bages, Robert Martí, i Joan Soler, president de la DO Pla de Bages.

En el mateix acte es presentarà el número de febrer de la revista El Pou de la gallina, que ofereix un reportatge sobre la implantació de la DO Pla de Bages en el mapa vinícola mundial.  D'altra banda, el personatge entrevistat a fons és Sílvia Mas, nova vicerectora del Campus Manresa.

Dues dècades després de la creació del consell regulador, l'aposta pel producte de qualitat ha fet augmentar l'interès i el prestigi pels vins de la comarca. La denominació d'origen la conformen cellers petits amb explotacions molt familiars, però amb matèria primera i tècniques d'elaboració que entronquen amb una tradició que fa 130 anys va convertir el Pla de Bages en la zona de Catalunya on es produïa més vi. Aquest passat també ha deixat un patrimoni que ara es comença a donar a conèixer mitjançant rutes enoturístiques.