Castellgalí lamenta la poca informació facilitada per Endesa durant l'apagada de divendres

El consistori avalua aquest dilluns els desperfectes ocasionats pels repetits talls de corrent durant cinc hores

Redacció
30 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:29h
Castellgalí
Castellgalí | Enciclopèdia.cat
Tot el municipi de Castellgalí va quedar a les fosques divendres passat, 27 de gener, per una avaria que va durar prop de 5 hores, entre les 7 de la tarda i les 12 de la nit.

En tot aquest temps, el subministrament va anar venint i marxant en diferents ocasions i va afectar tant l'enllumenat públic com les vivendes, la indústria i el comerç. 

L'Ajuntament de Castellgalí lamenta que en cap moment responsables de Fecsa Endesa es posessin en contacte amb cap responsable municipal. Va ser des del consistori el responsable de fer trucades per conèixer l'origen del problema i el temps que es tardaria a resoldre. De fet, no va ser fins gairebé les 11 de la nit quan es va poder contactar amb un responsables de la companyia i es va saber que l'avaria que feia saltar tots els quadres i deixava sense una fase el municipi es trovava en una línia que ve de Manresa. Concretament l'errada era en una torre prop del Raval dels Torrents de Castellgalí.

"Des de l'Ajuntament no entenem ni el  temps de la reparació ni la falta de comunicació de la companyia amb responsables municipals", critica Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí, el qual demana als veïns que s'hagin vist afectats que presentin la reclamació pertinent a la seva companyia.

L'Ajuntament està avui dilluns avaluant les conseqüències del tall de subministrament, al qual s'atribueix almenys l'avaria de la caldera de la calefacció de l'edifici consistorial, l'avaria de bombes d'estacions de bombament de clavegueram i de diferents quadres i punts de l'enllumenat públic del municipi.