La Fundació Catalunya-La Pedrera porta a Manresa un programa sobre l'Alzheimer

El programa va adreçat a persones grans amb malalties pròpies del procés d'envelliment i persones amb malalties neurodegeneratives, com ara l'Alzheimer, el Parkinson o d'altres, en fase lleu o moderada

| 30/01/2017 a les 12:58h
Especial: Més Manresa
Arxivat a: Societat, alzheimer, Fundació Catalunya-La Pedrera, salut
Aquesta notícia es va publicar originalment el 30/01/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Millorar la qualitat de vida de les persones grans que comencen a tenir algun problema de memòria i la de les seves famílies. Aquest és l'objectiu principal del programa REMS (Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut) que la Fundació Catalunya-La Pedrera desenvolupa a l'EspaiSocial de Manresa.

El programa va adreçat a persones grans amb malalties pròpies del procés d'envelliment i persones amb malalties neurodegeneratives, com ara l'Alzheimer, el Parkinson o d'altres, en fase lleu o moderada. Es caracteritza perquè cobreix l'atenció a les persones en les primeres fases de la malaltia. Es tracta d'un servei innovador, integral i efectiu adaptat a les noves necessitats de la societat i a uns preus socials molt assequibles.

En el marc d'aquest programa, l'EspaiSocial de Manresa ofereix, a diari, un complet calendari d'activitats que combina la rehabilitació cognitiva amb l'estimulació física. Alhora permet gaudir de l'espai i participar lliurement en d'altres activitats de socialització dinamitzades per professionals i voluntaris. Hi ha col·loquis, tallers de música, dansa, horticultura, cinema, etc. A més, els usuaris poden fer trobades amb d'altres persones que comparteixen la mateixa situació i les seves famílies.

Vida normalitzada

L'objectiu principal del REMS és preservar les capacitats i l'autonomia d'aquestes persones per tal que puguin seguir fent una vida normalitzada. Que puguin seguir duent a terme les activitats de la vida diària el màxim de temps possible. Aquest programa també va molt orientat a les famílies i especialment els cuidadors i cuidadores, que també poden participar en activitats que s'organitzen als EspaiSocials adreçades a la seva formació, informació, suport emocional i espais de respir.

Equip de professionals

El proper mes de febrer farà tres anys que l'EspaiSocial de Manresa desenvolupa aquest programa. REMS està format per un equip de psicòlegs i neuropsicòlegs, fisioterapeutes, professionals de l'àmbit social i de la gent gran i especialistes en tallers de socialització. L'equip valora quines són les activitats més adients per a cada persona participant d'acord amb el seu estat de salut i les desenvolupen a cada EspaiSocial.

Les activitats s'escullen de mutu acord amb el participant i amb la seva família amb l'objectiu de millorar el seu dia a dia. L'equip de professionals també els recomana tallers d'estimulació cognitiva, exercicis físics adaptats a cada patologia, i activitats de lleure i socialització en un espai molt acollidor i obert i no medicalitzat, per tant diferent a un centre i hospital de dia.

El programa REMS es realitza als 26 EspaisSocials que la Fundació Catalunya-La Pedrera té arreu de Catalunya, com el de Manresa. Es tracta d'espais oberts, acollidors i amables on hi conviuen altres col·lectius com ara persones grans actives, infants i adolescents.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 16
«Sopa de pollastre amb ordi» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'octubre
«Sopa de pollastre amb ordi» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'octubre | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el dissabte 27 i el diumenge 28 d'octubre