Cristòfol Gimeno, ratificat com a Primer Secretari del PSC de la Federació XI

La regidora de l'Ajuntament de Manresa i vicepresidenta del Consell Comarcal, Mercè Cardona, serà la número 2 del partit

Redacció
28 de gener del 2017
Actualitzat a les 20:39h
Participants en el 9è Congrés de la Federació XI del PSC
Participants en el 9è Congrés de la Federació XI del PSC | PSC
La Federació XI del PSC Bages, Berguedà i Solsonès ha renovat aquest dissabte la seva Comissió Executiva un cop ratificat Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí, en el càrrec de Primer Secretari.

Durant tot aquest dissabte els i les socialistes de les comarques de la Catalunya Central han celebrat el seu 9è Congrés amb la participació d'una seixantena de delegats i delegades de les diverses agrupacions locals del partit.

La ratificació de Gimeno com a líder dels socialistes de la Catalunya Central s'ha produït després que fos l´únic precandidat que es va presentar al procés de Primàries. Amb un sol candidat no va ser necessari fer la votació perquè Gimeno va presentar gairebé el doble dels avals que calien en relació a la militància actualitzada del partit a les nostres comarques.

Així, el Congrés del PSC de la Federació XI d'aquest dissabte s'ha pogut centrar en el debat i l'anàlisi de la situació política actual i en triar la nova direcció.

El nou equip de Cristòfol Gimeno presenta com a principal novetat l'ascens a la Secretaria d'Organització de Mercè Cardona, exalcaldessa de Monistrol de Calders i, actualment regidora de Manresa i vicepresidenta del Consell Comarcal. Cardona, que és membre de l'Executiva Nacional de Miquel Iceta, substitueix en aquesta responsabilitat a Ramon Serra, Primer tinent d'alcalde de Navarcles, que deixa la primera línia de la política orgànica després de 38 anys de dedicació; i que ha rebut un emotiu homenatge de tots els seus companys i companyes de partit que li han agraït la seva tasca, en presència, també, del Secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa que s'ha dirigit als delegats i delegades presents a la sessió matinal.

L'executiva elegida està formada per: Antoni Julián (President), Cristòfol Gimeno (Primer Secretari), Mercè Cardona (Organització), Tomás Casero (Política Municipal), Felip González (Portaveu), Dolors González (Ciutadania-Societat); Elia Tortoledo (Educació-Formació), Enric Campàs (Joventut); Abel Garcia (Institucional), Neus Palacios (Igualtat), Fina Rodríguez (Emprenedoria-Ocupació), Enric Terencio (Moianès-Xarxes Socials) i Maria Àngels Caparrós (Medi Ambient). Joan Roma ha estat elegit President del Consell de Federació i també s'han triat quatre membres del Consell Nacional del PSC (el màxim òrgan de decisió del PSC entre Congressos), en les persones de Tomàs Casero, Dolors González, Felip González i Èlia Tortoledo.

El PSC del Bages, Berguedà, Solsonès, ha aprofitat també el 9è Congrés d'avui per reorganitzar la seva estructura territorial i crear una nova distribució d'agrupacions locals (que en els propers 45 dies celebraran els seus congressos locals).

Les agrupacions locals que han quedat aprovades són (per ordre de número de militants): Manresa, Berguedà, El Pont, Bages Sud (Sant Vicenç, Castellgalí i Monistrol de Montserrat), Cardener (Cardona i Súria), Castellbell i el Vilar, Bages (Navarcles, Sant Fruitós, Artés, Mura i Talamanca), Baix Cardener (Sant Joan, Fonollosa, Santpedor, i Castellnou), Llobregat (Navàs, Balsareny, Sallent) i Solsonès.

La Ponència Marc aprovada en aquest Congrés del PSC destaca com a línies mestres de la seva propera actuació política a la Catalunya Central: "La cohesió social, la sostenibilitat ambiental i la competitivat econòmica territorial". També l'adaptació a la societat actual "cercant la complicitat amb els principals actors/es de cada municipi i fomentant la participació per avançar cap a una codecisió real entre ciutadania i cadascun dels Governs locals en temes de rellevància".

Finalment el PSC s'ha fixat com a principal objectiu per al proper mandat de la nova Comissió Executiva "reforçar-se tant en quantitat de militancia i de simpatitzants; com en qualitat de candidats i candidates que liderin llistes electorals guanyadores per a les properes convocatòries electorals".

En la seva intervenció de cloenda del Congrés el primer secretari del PSC de la Federació XI ha agraït que la militància li renovés confiança. Cristòfol Gimeno ha afirmat que "si hem aguantat com hem aguantat en aquests darrers temps difícils, estic convençut que, a partir d'ara, encara ho farem millor, que pencarem tant com sigui necessari i més; sense complexes, i amb l'orgull de socialistes que ningú no ens ha pogut prendre i que sempre mostrarem on calgui, amb tota la convicció i compromís de servei de sempre a la ciutadania a la que servim".