Sant Fruitós disposarà d’un carregador solar per a telèfons mòbils

Aquest nou servei s'ubicarà a l'entorn del Nexe-Espai de Cultura a partir del mes de febrer

Redacció
23 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:21h
Sant Fruitós de Bages comptarà, a partir del mes de febrer, amb un carregador per a mòbils que treballarà a partir d'energia solar. Aquest nou aparell s'ubicarà a l'entorn de l'edifici Nexe-Espai de Cultura ja que és un punt concorregut del municipi i on es realitza un gran gruix d'activitats.

El carregador serà un model completament autònom que no necessita estar connectat a la xarxa elèctrica de subministrament ja que funciona únicament amb energia solar.

L'ajuntament de Sant Fruitós de Bages instal·la aquest servei gratuït per tal d'oferir un servei més a la ciutadania i alhora fomentar la sostenibilitat. Aquest aparell permetrà carregar de manera fàcil, còmoda i senzilla un smartphone o una tablet a la via pública sense necessitat d'estar connectat a la xarxa elèctrica.

El disseny del carregador solar està inspirat en un arbre. La seva estructura comença amb un cilindre de metall i una taula que rodeja el màstil. La part superior està formada per una estructura en forma de paraigües on s'hi troba el panell fotovoltaic. La base del dispositiu està fabricada amb acer inoxidable i compta amb 4 ports USB que permetran la carrega de 4 dispositius a la vegada.

Amb la instal·lació d'aquest punt de recarrega es vol oferir a la ciutadania, i en especial al col·lectiu jove, un nou servei que els faciliti el seu dia a dia.