Vidal exposa els eixos del nou país en un acte a Navàs

Santi Vidal i Mirella Cortès en l'acte d'ERC a Navàs
Santi Vidal i Mirella Cortès en l'acte d'ERC a Navàs | ERC
Redacció
23 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:45h
El magistrat i portaveu d'ERC al Senat, Santi Vidal, va participar dijous passat a Navàs en un acte de la campanya La República que farem que està impulsant la formació republicana arreu del país amb l'objectiu de presentar i recollir idees sobre el model de país. Vidal va estar acompanyat per la sallentina i també senadora, Mirella Cortès, i van omplir de gom a gom la sala d'actes de la biblioteca municipal.

Vidal va fer una exposició dels principals eixos de la nova República catalana sobre qüestions com l'organització territorial, el sistema judicial, el model de defensa i seguretat, o els pilars de l'Estat del benestar, tot i recordar que la darrera paraula la tindria la ciutadania a les urnes. En aquest sentit, el magistrat va recordar que "actualment hi ha 72 diputats independentistes, però encara ho són més els que defensen el dret a decidir". Es va mostrar confiat en l'èxit en la celebració d'un referèndum malgrat tots els entrebancs i va alertar davant "el canvi d'estratègia del Govern espanyol que, vist que els atacs i l'hostilitat no han servit per a res, ara volen mostrar una actitud aparentment més dialogant". Un canvi d'actitud que ve donat per "la fermesa del govern català a complir amb el mandat ciutadà per fer possible el nou país".

Per la seva banda, la sallentina Cortès va destacar la feina que estan duent a terme els senadors i va argumentar la presència en aquesta cambra: "El Senat -com el Congrés dels Diputats- és també un altaveu de l'independentisme ja que et permet un accés mediàtic que d'una altra manera és gairebé impossible". I va alertar que "si nosaltres no haguéssim ocupat aquest espai ho hagués fet un altre totalment contrari a les nostres idees". En aquest sentit, Cortès va recordar que "tots els senadors d'ERC estem al servei del procés sobiranista".

L'acte va finalitzar amb un torn obert de paraules on els assistents van poder formular preguntes o plantejar dubtes i reflexions als ponents.