La negociació de l'ERO de Pirelli s'encalla en les indemnitzacions i en la data de sortida

Mentre l'empresa té la intenció que els treballadors abandonin l'empresa en tres torns entre l'octubre i el març de l'any que ve, el comitè defensa que es faci a gener del 2010.

ACN/Montse Ayala
09 de juliol del 2009
Quan falta menys d'una setmana per tancar el període de negociacions entre Pirelli i el comitè d'empresa de la planta de pneumàtics que té l'empresa a Manresa, l'acord entre les dues parts està encallat. Mentre l'empresa té la intenció que els treballadors abandonin l'empresa en tres torns entre el mes d'octubre i el març de l'any que ve, el comitè defensa que això es faci a gener del 2010. Alhora, el comitè reclama a l'empresa que millori les condicions de les indemnitzacions. Pirelli vol aplicar els 55 dies per any treballat que va aplicar en el darrer expedient d'ocupació, mentre que els representants dels treballadors exigeixen que aquesta xifra s'incrementi. L'expedient afecta 491 treballadors.

La intenció de Pirelli és que el mes d'octubre deixin la fàbrica una cinquantena de treballadors, que a principis de desembre ho facin el gruix de la plantilla que hi queda i que només una trentena d'empleats es quedin a la fàbrica fins al mes de març per completar el desmuntatge de la maquinària.

Segons Sergio Delgado, president del comitè d'empresa, el comitè vol que tots els treballadors afectats per l'expedient deixin la fàbrica al mateix temps, el mes de gener del 2010.

Aquesta és una de les qüestions que ha encallat el període de consultes amb la Inspecció de Treball que s'està duent a terme des que el mes passat Pirelli va presentar l'expedient. L'acord entre les dues parts també està en punt mort perquè el comitè reclama que hi hagi unes indemnitzacions superiors als 55 dies per any treballat que està oferint l'empresa.

Aquestes són les indemnitzacions que Pirelli va oferir en l'anterior expedient. Ara, però, explica Delgado, les condicions són diferents i el marc de negociació també, ja que a diferència de llavors, no s'ofereixen garanties de continuïtat de l'activitat.

El període de consultes a la Inspecció de Treball acaba el dia 14 de juliol. De moment, però, segons Delgado, serà difícil arribar a un acord, ja que les postures estan del tot allunyades.