Súria renova el Vot de Poble en la diada central de la Festa de Sant Sebastià

Després de la missa la festa s'ha traslladat al centre de la vila amb la tradicional cercavila i una ballada de sardanes a la plaça de Sant Joan

Entrada de la cercavila de la Festa de Sant Sebastià a la plaça de Sant Joan
Entrada de la cercavila de la Festa de Sant Sebastià a la plaça de Sant Joan | AjSú
Redacció
20 de gener del 2017
Actualitzat a les 21:37h
Súria ha renovat aquest divendres el Vot de Poble a Sant Sebastià, copatró de la vila, en la missa solemne celebrada a l'església parroquial de Sant Cristòfol. La festa s'ha traslladat posteriorment al centre de la vila amb la tradicional cercavila i una ballada de sardanes a la plaça de Sant Joan.

La diada de Sant Sebastià, festa local a Súria, ha començat amb una galejada matinal a càrrec dels Trabucaires del Tro Gros. El darrer acte festiu d'aquest divendres és la primera representació de la comèdia Els nostres veïns al Teatre del Foment Cultural.

En la missa solemne, el rector de Súria, Joan Francesc Casals, ha explicat que el Vot de Poble és un signe de continuïtat per als suriencs i surienques actuals com a "hereus de la història" que "continuem fent camí". Per la seva banda, l'exrector de Súria Lluís Grifell ha parlat de Sant Sebastià com un model de "sant laic" per a les persones d'avui.

A l’acte religiós hi han assistit membres de la corporació local i representants de les entitats surienques. La missa ha acabat amb el cant dels Goigs de Sant Sebastià, d'Antoni Malats.

La cercavila ha fet el recorregut habitual entre l'església parroquial i la plaça de Sant Joan, amb la participació dels Geganters i Grallers del Poble Vell, els Geganters d'El Gorg de l'Olla, el Tro Gros, la xaranga de l'Escola Municipal de Música, la Cobla Súria i el seguici d'autoritats. Posteriorment, la Cobla Súria ha ofert una audició i ballada de sardanes a la plaça de Sant Joan.

La posada en escena de la comèdia Els nostres veïns és a càrrec del Grup de Teatre del Foment Cultural. Les properes representacions de l'obra tindran lloc els dies 29 de gener, 4 i 5 de febrer.

El programa d'actes de la festa de Sant Sebastià es perllongarà fins al proper 5 de febrer.
Arxivat a