El Grup Pessebrístic de Manresa torna a Itàlia a visitar pessebres

El Grup Pessebrístic de Manresa a Itàlia
El Grup Pessebrístic de Manresa a Itàlia | GPM
Redacció
18 de gener del 2017
Actualitzat a les 20:26h
Seixanta-una persones de Manresa i la comarca vinculades al Grup Pessebrístic de Manresa, han fet una estada de cinc dies a la regió italiana de la Puglia en visita cultural i turística, i especialment, amb la finalitat de veure alguns dels pessebres importants d'aquell territori. 

Aquest ha estat el desè viatge que el grup realitza, en els primers dies de gener, a diferents regions italianes per a veure pessebres. Enguany s'han visitat turísticament les ciutats de Bari, Matera, Grassano, Lecce, Taranto, Manfredonia, San Giovani Rotondo i Alberobello, algunes de les quals són Patrimoni de la Unesco. Al llarc del viatge, s'han vist dos pessebres del segle XVI, un erigit a la catedral de Matera el 1534, i l'altre, a la de Lecce el 1543.

També han visitat un extraordinari pessebre monumental realitzat a Grassano pel pessebrista internacional Franco Artese, i sobretot, col·leccions molt importants de les delegacions de la Federació Italiana de Presepistes de Bari i Taranto, aquesta darrera, fruit de la col·lecció del pessebrista Corrado Costa.