Últims dies per fer les propostes pels pressupostos participatius del 2017

Fins al 31 de gener, es podran presentar, a nivell individual o a través d'entitats, propostes que no excedeixin dels 50.000 euros

Redacció
18 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:11h
El 31 de gener és el darrer dia permès per participar i presentar les propostes pels pressupostos participatius d'aquest 2017. Podran presentar propostes totes les entitats inscrites al Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes i tots els ciutadans majors de 16 anys empadronats a Manresa presentant el formulari que es trobarà a la web municipal o imprès a l&rsq uo;OAC, o bé mitjançat un correu electrònic a l'adreça participació@ajmanresa.cat. Les propostes de forma presencial es poden presentar a qualsevol registre de l'Ajuntament (OAC, Oficina d'Atenció Ciutadana, CIO, Policia Local o Edifici Infants).

El pressupost participatiu té un pressupost de 200.000 euros, però els projectes hauran de tenir un cost màxim de 50.000 euros cada un i podran ser destinats a millorar l'espai públic, l'urbanisme, els equipaments de la ciutat, o adreçats a finançar activitats o serveis a les persones. En aquesta edició també es triaran un mínim de 4 projectes, si bé es podran tirar endavant els següents projectes més votats fins a esgotar la partida prevista de 200.000 euros.

Els procés de pressupostos participatius torna a incorporar aquest any també els 120.000 euros en inversions territorials dels Districtes -30.000 per cada un- i continuarà amb els treballs d'explicació del pressupost destinat a cada àmbit en el marc dels Consells Municipals Territorials i Sectorials, i una sessió oberta a la ciutadania amb s'explicarà el pressupost municipal.

El procés es va iniciar-se el 15 de novembre de l'any passat. Durant el febrer i març es farà la valoració tècnica, s'obrirà un període d'esmenes i s'aprovarà i donarà a conèixer el llistat definitiu de projectes. Finalment, durant l'abril i maig –amb dates encara per confirmar- es presentaran a la ciutadania, s'exposaran i s'obrirà el període de votació.

A banda de la possibilitat que els ciutadans presentin projectes a títol individual, entre les novetats d'aquesta edició hi ha diferents accions que tenen l'objectiu de donar més facilitat als ciutadans per conèixer i votar els projectes.

Així, enguany durant tres dissabtes s'exposaran els projectes a la plaça Sant Domènec –l'any passat només es va fer un dissabte-. També està previst fer un estand itinerant que anirà pels diferents barris de la ciutat per informar i facilitar que els ciutadans puguin votar pels projectes que considerin més necessaris o atractius.