Sis testimonis més al web de la República a Manresa

El web “La República a Manresa en un clic (1931-1936)" amplia l’apartat de vídeos de testimonis que expliquen els seus records d’aquella època i continua essent el web més complet d'un municipi sobre la Segona República de tot l'estat.

Redacció
09 de juliol del 2009
En aquesta ocasió s’ha entrevistat a Carme Ausió i Ferrer, Maurici Casasayas Aloy, Josep Esquius i Bertran, Paquita Ratés i Piqué, Josep Roca i Comellas i Ignasi Tarrés i Lladó. Són testimonis que s’afegeixen als de Ramon Estrada, Josep M. Gasol, Margarida Marcet, Josepa Prunés, Pasqual Estela, Antoni Quintana Torres, Joan Rius, Ramon Salisi, Maria Selves, Emili Vilanova i fins a un total de 19 persones que ja hi constaven des de la creació del web, el desembre del 2006.

Les explicacions d’aquestes 25 persones apareixen segmentades en un total de 167 vídeos, per tal de facilitar-ne l’accessibilitat i localització. També per conèixer el total de persones entrevistades i dels temes que tracten s’ha creat l’apartat “Vídeos de testimonis”, que alhora es desglossa en dos subapartats: localització per persones entrevistades i per temes. El trobareu en aquesta adreça:

http://www.memoria.cat/republica/04_la_republica_a_Manresa/19_entrevistes_noves/index.html

Del conjunt d’entrevistats, onze persones expliquen les seves vivències de la proclamació de la República a Manresa i dotze sobre els fets del Sis d’Octubre. Cinc persones recorden alguna de les visites del president Macià a Manresa i dues més la del president Companys, quan va venir a inaugurar el Grup Escolar Renaixença (1934). 32 vídeos tracten de diferents temes de la vida quotidiana, 28 sobre les escoles de la ciutat, 21 sobre la vida cultural i festiva, 10 sobre la religió, 8 sobre la piscina municipal (inaugurada el 1932), 7 sobre l’economia... i així fins als 167 vídeos.

“La República a Manresa en un clic (1931-1936)” continua essent el web més complet d’un municipi de l’Estat espanyol sobre la Segona República.

Adreça: http://www.memoria.cat/republica