El Kursaal torna a superar els 80.000 espectadors el 2016

La xifra d'ocupació continua creixent i se situa al 77,6%, una dada superior a la d'altres equipaments similars

Joan Morros, Anna Crespo i Jordi Basomba
Joan Morros, Anna Crespo i Jordi Basomba | Estefania Escolà
Estefania Escolà
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:25h
El teatre Kursaal de Manresa ha assolit la segona xifra d'espectadors més alta des que es va reinaugurar, l'any 2007. En concret, l'equipament ha registrat durant el 2016 un total de 82.194 espectadors, 1.700 més que l'any anterior. El seu gerent, Jordi Basomba, ha destacat la complexitat de mantenir "aquesta velocitat de creuer" i ha explicat que enguany s'han programat prop de 200 funcions que, de mitjana, han tingut una ocupació del 77,6%, una dada lleugerament superior a la de l'any 2015. La música ha estat el gènere per excel·lència i, per primer cop, les xifres d'espectadors de música s'acosten als del teatre. Per altra banda, la venda d'entrades per internet continua creixent i gairebé una de cada entrades s'obté a través d'aquest sistema.

Per quart any consecutiu, el teatre Kursaal de Manresa ha aconseguit superar la xifra dels 80.000 espectadors. Una dada que, segons la regidora de Cultura, Anna Crespo, demostra "el bon ús" dels diners públics que s'inverteixen en aquest equipament.

De la seva banda, el gerent del teatre manresà, Jordi Basomba, no ha volgut entrar en el joc del ball de xifres i ha subratllat que les dades depenen, en part, de la programació que està en gira durant aquell any. Malgrat tot, Basomba ha reconegut la complexitat de mantenir el teatre amb aquestes xifres i "a aquesta velocitat de creuer". 

Pel que fa a gèneres, s'han incrementat notablement els espectadors de música que, per primera vegada, s'acosten a les xifres dels espectadors de teatre. De fet, aquest 2016 s'han exhaurit fins a una dotzena de concerts de música pop com per exemple el de Quartet Mèlt, Niña Pastori o Sopa de Cabra, entre d'altres.

La venda d'entrades per internet continua creixent i gairebé una de cada dues s'obté a través d'aquest sistema. 

La Plana de l'Om, un espai revitalitzat

El gerent de Manresana d'Equipaments Escènics (MEES), que inclou el Kursaal, el Teatre Conservatori i l'espai de la Plana de l'Om, ha celebrat la revitalització d'aquest darrer espai des que l'entitat en va agafar la gestió. Per Basomba, aquest any ha estat el de la consolidació del cicle ¾ de Música i també de part de la programació d'Imagina't, que hi ha començat a programar espectacles per a nadons. 

Basomba s'ha mostrat satisfet d'haver aconseguit revitalitzar un espai "que pràcticament estava tancat" al centre de Manresa. Ho demostra el fet que, durant l'any 2016, l'Espai de la Plana de l'Om ha rebut més de 25.000 visitants, entre els quals 3.000 han estat espectadors i, per tant, han pagat l'entrada per a un espectacle. 

Sumant espectadors i visitants fora de la programació, gairebé 150.000 persones han passat per les instal·lacions gestionades per MEES.