Sant Joan de Vilatorrada es bolca en la primera jornada de donació de sang del 2017

Donació de sang, el passat dijous, a Cal Gallifa
Donació de sang, el passat dijous, a Cal Gallifa | AjSJV
Redacció
16 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:17h
Al llarg de dijous 12 de gener, Cal Gallifa va acollir un total de 55 donacions. L'Ajuntament valora molt positivament la xifra, felicita els veïns i veïnes pel seu gest solidari i convida els santjoanencs i santjoanenques a participar de la campanya en properes edicions. 

Un total de 59 santjoanencs i santjoanenques es van acostar aquest dijous 12 de gener a l'espai Cal Gallifa per participar de la primera jornada de donació de sang del 2017 que el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, amb l'estreta col·laboració de l'Ajuntament, ha organitzat a Sant Joan de Vilatorrada. Dels 59 oferiments, 55 es van poder realitzar sense incidències; mentre que quatre no es van poder fer efectius al no complir amb els requeriments necessaris. 

El consistori valora molt satisfactòriament la xifra aconseguida durant aquesta primera crida de l'any i considera el nombre de donacions tot un èxit. "Els nostres veïns i veïnes ja han demostrat en moltes ocasions la seva capacitat de mobilització, de solidaritat i de generositat. Amb les grans causes com aquesta Sant Joan de Vilatorrada sempre respon i es bolca. I això és un motiu d'orgull", assegura Xus Segura, regidora de Salut. 

A totes les persones que es van acostar a l'equipament i que ho van requerir també se'ls va facilitar durant la jornada –celebrada de les 17 h. a les 21 h.- informació sobre la donació (òrgans, cordó, plasma...). En aquest sentit, el Banc de Sang i Teixits recorda que a Catalunya, actualment, es necessiten 1.000 donacions diàries. Per tot plegat, cada donació pot suposar salvar fins a tres vides. 

Properes convocatòries

Al llarg d'aquest 2017, Sant Joan de Vilatorrada acollirà un total de tres jornades més de donació de sang. En concret, seran els dies 13 d'abril, 22 de juny i 5 d'octubre. Amb aquesta campanya, el Banc de Sang i Teixits i l'Ajuntament van de la mà per sensibilitzar la població de la necessitat de convertir la donació de sang en un hàbit, atreure nous donants i aconseguir, així, un important nombre de donacions durant les successives jornades. Per tot plegat, el consistori fa una crida als veïns i veïnes a participar activament en les properes jornades de donació de sang al municipi.