Súria acollirà una exposició sobre el sexisme que es respira en molts contes infantils

Es tracta de la mostra "El bosc dels contes", i es podrà veure al Casinet del Poble Vell del 23 de gener al 13 de febrer

Redacció
13 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:55h
El Casinet del Poble Vell de Súria acollirà l'exposició itinerant "El bosc dels contes" entre els dies 23 de gener i 13 de febrer. La mostra és oberta a tothom, però s'adreça preferentment a l'alumnat d'educació infantil i primers cicles de primària amb l'objectiu de superar els estereotips sexistes a través de diferents personatges dels contes tradicionals.

L'exposició ha estat creada i organitzada pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Bages, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Súria i el suport de la Diputació de Barcelona.

La mostra està protagonitzada per coneguts personatges de contes infantils que intenten transmetre valors com la no-violència, la igualtat, el respecte, la diversitat i la distribució equitativa de les feines quotidianes de la llar.

D'aquesta manera s'ofereixen versions més igualitàries dels contes tradicionals i es donen eines per detectar el biaix sexista d'algunes situacions. Les il·lustracions han estat realitzades pel dibuixant manresà Joan Turu.

L'exposició serà visitada per alumnes de les tres escoles surienques d'educació primària (Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria).

L'horari de visita de la mostra serà, de divendres a diumenges (i festius), d'onze del matí a dues del migdia, i dissabtes d'onze del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a vuit del vespre. L'entrada al Casinet es farà a través de la primera planta de Cal Balaguer del Porxo.
Arxivat a