L'edifici del costat dels enderrocs de la Baixada dels Drets també anirà a terra

Un cop descoberta la mitgera contigua del número 19 de la plaça Sant Ignasi, s'ha detectat la manca d'estabilitat d'aquest edifici i s'ha decidit enderrocar-lo també de forma subsidiària

El nou edifici afectat que haurà d'enderrocar-se és el que hi ha a la dreta de nou solar
El nou edifici afectat que haurà d'enderrocar-se és el que hi ha a la dreta de nou solar | Pere Fontanals
Redacció
11 de gener del 2017
Actualitzat el 03 d'octubre del 2018 a les 23:54h
L'Ajuntament de Manresa ha declarat en ruïna un altre edifici deshabitat de l'entorn de la Baixada dels Drets –concretament a la plaça de Sant Ignasi, 19- i l'enderrocarà. Aquesta decisió s'ha pres arran dels enderrocs efectuats amb motiu de l'esfondrament de les cases del número 4 i 2 de la Baixada dels Drets i després de comprovar també que la mitgera del número 19 de la plaça Sant Ignasi que ha quedat al descobert presenta un estat molt precari. Per tal de garantir l'estabilitat d'aquest edifici es necessitaria construir una estructura auxiliar que té un elevat cost econòmic.

Dimarts, els serveis tècnics municipals de Territori van fer una inspecció d'aquesta finca, que es troba deshabitada des de fa anys. Durant la inspecció es va poder constatar que l'edifici té un conjunt de lesions en els seus elements estructurals i a la teulada, que comporten filtracions d'aigua al seu interior que comporten la declaració de ruïna imminent. Donades les noves circumstàncies no té cap sentit la construcció d'una estructura auxiliar, ja que té un cost desproporcionat en relació a l'estat de l'edifici, que es troba en un estat molt precari.

Amb aquest nou enderroc també es podrà completar l'enderroc de la part posterior de la finca del número 4 de la Baixada dels Drets que s'havia deixat justament per garantir l'estabilitat de la finca del número 19.

Tractant-se d'una obra emergent, l'Ajuntament actuarà subsidiàriament i, posteriorment, demanarà el rescabalament a la propietat.