Sant Joan rebaixa alguns impostos i taxes i congela ordenances fiscals per al 2017

El consistori va donar llum verda a les ordenances fiscals d'enguany durant el Ple ordinari celebrat el passat 22 de desembre

Redacció
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:24h
L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va aprovar el passat 22 de desembre la rebaixa alguns impostos i taxes, i la congelació de la majoria de les ordenances fiscals per al 2017.

Principals reduccions

Respecte el 2016, el govern municipal redueix l'Impost sobre Vehicles un 2% i la taxa de les terrasses un 22%. El preu dels guals també es rebaixa per tal d'equiparar-lo al de les sortides de vehicles, que pateix un sensible increment. 

Congelació general d'impostos, taxes i preus públics

Es congela l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i l'impost de Plusvàlua. També ho fan les taxes relacionades amb el servei d'aigua, clavegueram i cementiri. 

Petits increments

Després de cinc anys congelada, la taxa del centre de dia de la residència augmenta 1 euro l'any vinent. I la taxa de deixalles, tot i les fortes pujades dels cànons de la deixalleria que afecten les finances municipals, només s'incrementa un 2% en el cas dels habitatges i un 8% en el dels comerços. 

Canvi en el calendari de pagament de l'IBI

Aquells veïns que tinguin domiciliat el pagament de l'IBI, es manté el descompte del 3% i el primer rebut passarà a cobrar-se a principis de maig, no a l'abril com fins ara. El segon rebut serà a començaments de juliol, no canvia. 

Recompra dels nínxols

En les ordenances de 2017 es continuarà oferint la possibilitat que l'Ajuntament recompri els nínxols.