L'oposició de Sant Fruitós es planteja plantar Batanés en el proper ple

Tant PDECat com ERC han presentat un recurs contra el canvi d'hora dels plens que el govern va aprovar situant-los a les 6 de la tarda

11 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:33h
El govern de Joan Carles Batalés es pot quedar sol en el proper ple si no canvia la seva hora
El govern de Joan Carles Batalés es pot quedar sol en el proper ple si no canvia la seva hora | AjSFB
La decisió del govern de Sant Fruitós de Bages format per Gent fent Poble i PSC d'avançar l'horari dels plens a les 6 de la tarda -abans es feien a les 8- a fi d'adequar les sessions de l'Ajuntament a les recomanacions europees sobre "racionalitat horària" han estat recorregudes al propi ajuntament pels dos grups de l'oposició PDECat i ERC, que consideren que s'ha fet per dificultar-los més la seva tasca.

Nacionalistes i republicans es plantegen com a protesta no assistir al proper ple, que se celebra dijous, si el govern municipal encapçalat per Joan Carles Batanés no en canvia l'hora. "Els regidors de l'oposició ens guanyem la vida en altres feines que no són l'Ajuntament, i per tant, molts de nosaltres tenim moltíssimes dificultats per ser a les 6 al ple", ha assegurat la presidenta del grup municipal del PDECat, Mercè Casals. "A més a més, aquesta decisió modifica substancialment els acords de cartipàs de l'inici de la legislatura", continua, "tu no pots planificar-te la feina d'una manera i al cap de pocs mesos, que t'ho canviïn".

La portaveu republicana, Àdria Mazcuñan, per a seva part, ha assegurat que malgrat que els recursos contra aquest canvi d'hora es van presentar dissabte "i el govern ha tingut poc temps per respondre'ls", sí que creu que "hauria pogut deixar el canvi d'hora en suspens, i haver-nos convocat a les 8, com sempre, a l'espera de converses".

Dijous a partir de les 6 de la tarda es veura les voluntats d'uns i altres.