La Generalitat inclou els 125 anys de les Bases de Manresa entre les commemoracions oficials del 2017

El Govern ha fet públic els esdeveniments commemoratius oficials d'enguany, i d'entre les dotze efemèrides s'hi inclou l'aniversari de la constitució de les Bases de Manresa, els dies 25 i 27 de març de l'any 1892

Redacció
09 de gener del 2017
Actualitzat el 11 de gener a les 9:59h
La celebració de les Bases de Manresa, el 1892
La celebració de les Bases de Manresa, el 1892 | AHCB
Aquest 2017, la commemoració dels 125 anys de la constitució de les Bases de Manresa serà una de les efemèrides a celebrar. Així ho ha decidit el Govern de la Generalitat, que ha fet públic un llistat amb una dotzena de celebracions oficials que es duran a terme aquest any.

El mes de desembre passat, i amb motiu de la commemoració dels 125 anys de la celebració de l'Assemblea Catalanista a Manresa, que va aprovar les Bases per a la Constitució Regional Catalana (conegudes com a Bases de Manresa), el Ple de l'Ajuntament va aprovar impulsar la celebració d'aquesta efemèride, que es durà a terme aquest 2017.

Per a fer-ho, l'Ajuntament va decidir nomenar unes comissions impulsora i cívica, formades per persones d'àmbits diversos que representen institucions, entitats i sectors de la ciutat i del país que treballaran conjuntament en aquesta tasca. El programa abastarà tant l'àmbit institucional com acadèmic, divulgatiu o festiu, i l'Ajuntament s'encarregarà d'implicar plenament la ciutadania, però també ha demanat el suport al Govern de la Generalitat amb la intenció de difondre i divulgar a tot el país la celebració d'aquest esdeveniment. Amb aquesta implicació ja confirmada, la commemoració pren més rellevància i projecció.

D'entre les altres dotze efemèrides que el Govern de la Generalitat ha decidit commemorar hi ha els 200 anys de la Festa Major de Gràcia; els 200 anys del naixement del músic Josep Maria Ventura i Casas (Pep Ventura); els 150 anys del naixement de Prudenci Bertrana, escriptor modernista; els 125 anys del naixement de l'escriptora Aurora Bertrana; els 150 anys del naixement i 100 anys de la presidència de la Mancomunitat de Josep Puig i Cadafalch; els 150 anys del naixement de Jaume Carner (advocat i polític); els 100 anys de la mort de l'advocat i periodista Enric Prat de la Riba; els 100 anys dels naixement del poeta i crític d'art Josep Palau i Fabre; els 50 anys de la mort d'Olga Sacharoff, pintora avantguardista; els 50 anys de la mort de Maria Àngels Garriga, mestra i escriptora de llibres per a infants; i els 50 anys del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya de Sitges.