Manresa i Moià s'emporten un pessic del segon premi del Sorteig de Reis

El 95.379, molt repartit, ha estat venut a diverses administracions catalanes: Moià, l'Escala i Manresa, en són algunes | El premi premi, el 08354 i s'ha venut íntegrament a Torrent, al País Valencià

Administració de Manresa que ha venut el número
Administració de Manresa que ha venut el número | Aina Font Torra
Redacció
06 de gener del 2017
Actualitzat el 08 de gener a les 10:56h
El primer premi del sorteig de Reis ha estat el 08354 i s'ha venut íntegrament a Torrent, al País Valencià. Aquest està dotat amb 2 milions d'euros per sèrie, de manera que toquen 200.000 euros per dècim.

A diferència del sorteig de la Loteria de Nadal, que només va deixar un cinquè premi en dos dècims venuts a Sant Salvador de Guardiola, el Sorteig de Reis, celebrat aquest divendres ha estat més generós amb el Bages i el Moianès.

A Manresa, l'administració de l'avinguda de les Bases de Manresa, 94-98, i a Moià, la del carrer Sant Antoni, 3, han venut dècims del 95379, premiats amb 75.000 euros per butlleta, tot i que la quantitat d'administracions que n'han venut fan preveure que no seran massa participacions. L'administració de Moià ha venut tota una sèrie (750.000 euros en premis), mentre que encara no s'ha publicat el número de butlletes venudes a Manresa. A Catalunya, també se n'han venut a l'Escala, Castelldefels i Barcelona.

El tercer, 85.073, que ascendeix a 250.000 euros per sèrie i en reparteix 25.000 per número, ha estat venut també al País Valencià. 

A tot l'Estat, els ciutadans s'han gastat més de 787 milions d'euros en el sorteig del Nen, 98 dels quals a Catalunya. Els catalans han invertit 13'12 euros a la rifa, força per sota de la mitjana estatal, que se situa a tocar dels 17. A diferència de la loteria de Nadal, en què Catalunya se situa a les primeres posicions en el rànquing de vendes, el sorteig del Nen sedueix menys els consumidors catalans, que abans ja han provat sort amb la Grossa de Cap d'Any.

La història de la rifa de Reis es remunta a 1941. Aquell any, la direcció general de Timbres i Monopolis va impulsar un sorteig el dia 5 de gener per intentar estirar el fil de la loteria de Nadal i va tenir tan èxit que les autoritats franquistes van decidir convertir-lo en sorteig extraordinari. El 1999 la rifa va passar de la tarda del dia 5 al migdia del 6, la data actual.
Arxivat a