Reis d'Orient

Milers de persones segueixen l'arribada dels Reis d'Orient a Manresa

Per segon any Ses Majestats han anat a peu des de Sant Domènec fins a l'Ajuntament

per Àlex Gómez Ribera, Manresa, 6 de gener de 2017 a les 07:23 |
El Rei Melcior a la seva carrossa, durant la cavalcada de Manresa | Àlex Gómez Ribera
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La cavalcada de Reis és, cada any, un dels actes més multitudinaris que es produeixen a la ciutat de Manresa El seguici reial d'enguany no n'ha estat excepció i, tot i ser un vespre molt fred, milers de persones han seguit el pas de les carrosses pel centre de la ciutat. L'arribada dels Reis d'Orient ha començat a les sis de la tarda a la Muralla de Sant Francesc amb vint carrosses de diferents temàtiques o representant diverses entitats de la ciutat, precisament aquest any se n'hi ha afegit una de nova, la de l'entitat Xàldiga, organitzadora del Correfoc. Les carrosses principals han estat, com sempre, les del tres Reis d'Orient, protagonistes de la festa, des del capdamunt Ses Majestats i els patges han anat llençant caramels, un dels elements més esperats pel públic. A més a més de les carrosses, la cavalcada s'ha completat amb els tabalers de Xàldiga i diversos grups que han anat interpretant coreografies al llarg del recorregut.

Des de la Muralla de Sant Francesc, la cavalcada ha avançat cap al carrer Guimerà i la plaça de Crist Rei, en aquesta plaça s'hi ha muntat, com és habitual, un pessebre vivent situat al peu de les escales de l'església. Després el seguici ha avançat Passeig amunt fins a la Bonavista, carretera de Vic i ha acabat a la plaça Sant Domènec. En aquest punt, Ses Majestats, han baixat per segon any consecutiu de les seves carrosses i han avançat a peu pel carrer del Born fins a la plaça de l'Ajuntament. Un cop arribats a la plaça Major, els Reis d'Orient han saludat al públic més proper, han visitat el pessebre vivent situat al peu de l'Ajuntament i han ofert els seus presents al nen Jesús.


Després de l'adoració s'ha continuat amb la part més protocol·lària de l'acte, la rebuda dels membres del consistori a Ses Majestat i els discursos des del balcó central de l'Ajuntament. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha aprofitat per demanar als Reis d'Orient la fi de les guerres, la recuperació econòmica i més democràcia, per tancar el discurs ha demanat que la salut i els èxits personals siguin realitat en una ciutat que ha qualificat com a ciutat d'acollida. Al seu torn, el rei Melcior ha destacat que enguany tenen força més feina, amb més cartes i peticions. Les seves paraules han aconsellat als ciutadans tenir estimació, amor i respecte, d'altra banda ha demanat als nens que, a part dels regals que volen, pensin en allò que necessiten els seus pares. Els parlaments han tancat, un any més, una cavalcada que ha comptat amb la participació de 900 persones.

 

Participació