Cinc cooperatives constitueixen l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

L'objectiu és impulsar l'economia social i cooperativa i crear ocupació estable i de qualitat en el territori | Les cinc cooperatives que s'hi han agrupat són Dies d'Agost, Sambucus, Gedi, Frescoop, i L'Arada

La bagenca Frescoop és una de les cooperatives que participen a l'Ateneu
La bagenca Frescoop és una de les cooperatives que participen a l'Ateneu | MengemBages
Redacció Osona.com
05 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:04h
Cinc cooperatives s'han agrupat en l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, un nou espai de trobada i coordinació que neix amb la intenció d'impulsar l'economia social i cooperativa en aquest territori. Aquest és un dels 15 ateneus cooperatius que s'han creat aquest final de desembre a Catalunya en el marc del programa Aracoop a partir d'una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Les cinc cooperatives que formen part de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central són Gedi i Frescoop, del Bages; Sambucus i Dies d'agost, d'Osona, i L'Arada, del Solsonès. També hi figuren com a entitats col·laboradores Coop 57 i Set-C, a més de diferents administracions locals.

Els Ateneus Cooperatius neixen com un espai de trobada, coordinació, aprenentatge, cooperació i transformació social, i com a projectes estratègics per impulsar l'economia social i cooperativa a cada territori. Tal com expliquen en una nota, la implicació i col·laboració de les administracions i el sector cooperatiu del territori serà clau en el funcionament dels ateneus per oferir els recursos i serveis necessaris per fer aflorar les potencialitats de l'economia social i cooperativa i crear ocupació estable i de qualitat.

L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central neix amb un pressupost de 191.094 euros. La gestió de l'ateneu anirà a càrrec de l'agrupació de les cinc cooperatives esmentades, que va resultar elegida en el concurs convocat per la Generalitat a finals de novembre.