Món Sant Benet acollirà l'acte inaugural del programa juvenil «Bojos per la Ciència»

Tindrà lloc el proper divendres 13 de gener i hi participaranun total de 201 alumnes de batxillerat de tot Catalunya

Redacció
04 de gener del 2017
Actualitzat a les 20:51h
Un total de 201 estudiants de batxillerat podran estudiar als principals centres de recerca del territori català i conèixer en primera persona els darrers descobriments científics. Ho faran en el marc del Programa "Bojos per la Ciència" que impulsa la Fundació Catalunya-La Pedrera per estimular les vocacions científiques entre els més joves.

Així doncs, cada dissabte "Bojos per la Ciència" els permetrà treballar als centres de recerca amb els seus investigadors, guanyant experiència pràctica en les últimes metodologies d'avantguarda.

Els joves han estat seleccionats per participar al programa després d'un procés en el que s'han avaluat els seus interessos i les seves aptituds. Hi haurà nou cursos diferents: un per disciplina científica; un per biomedicina; un per bioquímica; un per economia; un per física; un per química; un per matemàtiques; un per natura, i un per noves tecnologies.

L'acte inaugural, al Bages

Món Sant Benet acollirà el proper 13 de gener l'acte d'inauguració del curs. Comptarà amb una conferència magistral a càrrec d'una de les investigadores en informàtica més reconegudes del moment, Nuria Oliver. Doctora en Ciències de la Computació pel Media Lab de l'Institut Tecnològic de Massachussets (MIT), actualment és Chief Data Scientist a DataPop Alliance. Prèviament va treballar com a investigadora per Microsoft i ha estat Directora Científica en Multimèdia de Telefónica I+D. Entre els premis que ha rebut destaca el Premi Nacional espanyol d'Enginyers de Telecomunicació.

La inauguració del nou curs inclourà el testimoni de tres joves que van participar en el programa i que amb poc més de 20 anys han assolit ja els seus primers èxits. 

Amb aquesta ja són cinc les edicions del programa "Bojos per la Ciència", que ja suma més d'un miler de participants. Al llarg d'aquests cinc anys, la iniciativa ha ajudat molts joves a posicionar-se a l'hora d'escollir quina carrera professional volen emprendre.

L'acte del dia 13 també comptarà amb els parlaments dels representants dels centres de recerca. Es clourà amb un primera trobada entre els participants i els seus futurs coordinadors. L'endemà, dissabte 14, arrencaran les sessions.