La desena edició de la Nit Viva de Fonollosa s'estrena amb èxit

Els dies 6, 7 i 8 de gener es faran les darreres representacions d'aquest espectacle que pretén recrear la vida a pagès de fa més d'un segle

Imatge d'un dels quadres que es poden veure durant el recorregut de la Nit Viva de Fonollosa
Imatge d'un dels quadres que es poden veure durant el recorregut de la Nit Viva de Fonollosa | Fonollosa
Redacció
04 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:46h
Després de l'estrena, aquest passat diumenge 1 de gener, en què mig miler de persones van assistir al poble de Fonollosa, els propers 6, 7 i 8 d'aquest mateix mes es faran les darreres representacions de la desena edició de la Nit Viva de Fonollosa, un espectacle nadalenc que recrea la vida a pagès de fa més d'un segle, a través de quadres d'oficis antics i d'un pessebre.

La representació transcorre pels carrers i interior de cases centenàries del Raval del Sastre del poble i hi participen més de 200 persones dels pobles de Fonollosa, Camps, Aguilar de Segarra, Castelltallat i rodalies.

Com a novetats d'enguany, cal destacar les escenes de torrant cafè, el cosidor, i la de la tartana que espera la núvia a la porta de Cal Roca (una casa del segle XVII), mentre un mosso hi carrega maletes i l'aixovar; la tartana ha estat adquirida i especialment restaurada per a la Nit Viva. A part, es destaquen les noves ubicacions d'escenes com la barberia i el forjador, la millora de diversos espais interiors com feinejant a casa, o el vida que es representa a l'escena del batre, amb nombrosos pagesos, pageses i canalla.

D'entre les més de 50 escenes estàtiques, mòbils o parlades, en destaquen algunes com la de la premsa d'oli, la del el celler i la núvia (situades a l'interior de cases datades del segle XVII), la del Ball de Festa Major, així com també d'altres de molt tradicionals però poc comunes en aquest tipus d'espectacles, com Passant el rosari, el Salpàs, buscant bolets, o arrossegant troncs. 

Les funcions que queden seran els dies 6, 7 i 8 de gener, d'un quart de set a dos quarts de vuit del vespre. Les entrades es compren directament a taquilla (situada a l'entrada del poble de Fonollosa) des d'una hora abans de l'inici de la primera sessió. El preu és de 6 euros (amb descomptes per infants i grups), i al finalitzar es dóna pa per torrar amb cansalada i allioli de codony per a tots els visitants.