Mor l'actor manresà Joan Cirera als 74 anys

03 de gener del 2017
Actualitzat el 04 de gener a la 13:07h
Joan Cirera ha mort a l'edat de 74 anys
Joan Cirera ha mort a l'edat de 74 anys | AjM
El veterà actor manresà Joan Cirera ha mort aquest dimarts a la matinada després de lluitar, durant uns quants anys, contra una malaltia que finalment ha acabat amb la seva vida quan tenia 74 anys.

Amb una llarga trajectòria en el món de la interpretació, havia format part activa en el món cultural i associatiu de la capital del Bages, així com també va participar en diverses produccions de TV3 com "El Cor de la Ciutat", "Olor de Colònia", "Gran Nord" o "La Riera".

Descrit, pel seu company Joan Barbé, com un personatge "polifacètic de l'art", Cirera havia engendrat el paper de Mossèn Cefarino en la 24a Innocentada de Manresa, que enguany tornarà a reviure de la mà del director Joan Torrens. També va ser un dels impulsors d'Art Viu, un grup local que reunia artistes, poetes i actors que es va crear l'any 1963 amb l'objectiu d'emprendre una actitud positiva davant la crisi de valors que es vivia en aquell moment. 

Apassionat pel món de la interpretació, va estudiar, de molt jove, a l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual, fundada l'any 1960 per Ricard Salvat i Maria Aurèlia Capmany. Es tractava d'una acadèmia que volia apartar-se del teatre que es realitzava dins del règim franquista i que introduïa noves tècniques amb l'objectiu de renovar el panorama teatral català.

"Era un somiador optimista", expressa Barbé, que també recorda que quan regentava el quiosc Cirera, situat entre el teatre Conservatori i el bar Maïami, "ens feia remoure consciències a través de tertúlies infinites: per a ell, tot es podia tirar endavant".

El funeral de Joan Cirera, que també va estar molts anys fent de locutor a Ràdio Manresa, serà aquest dimecres, 4 de desembre, a les onze del matí, a Crist Rei.