Mor el president de l'AVV del Xup, Ferran Camps

Tenia 74 anys i la defunció s'ha produït de manera sobtada

Redacció
29 de desembre del 2016
Actualitzat a les 23:24h
Ferran Camps ha mort a l'edat de 74 anys
Ferran Camps ha mort a l'edat de 74 anys | AjM
El Xup està de dol. Aquest dijous a la tarda els veïns del barri manresà han rebut la notícia que el seu president, Ferran Camps Cama, havia mort sobtadament. Tenia 74 anys.

Camps feia temps que era el president de l'Associació de Veïns del Xup. Un càrrec que ha ostentat amb orgull, ja que tal com afirmava sempre, "els xuperos sentim que vivim en un poble". Gran coneixedor de la història de la barriada, Camps s'hi va traslladar a viure de molt jove, quan va començar a treballar al Casal Cívic. Nascut a Tarroja de Segarra, havia fet de pagès i també va ser, durant uns anys, regidor de l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat.

El llegat que deixa Camps a la barriada és indiscutible. Amb ell al capdavant, va començar el projecte "Xup Riera Viva", que tenia per objectiu promoure l'ús sostenible i la conservació de la Riera de Rajadell en el seu pas pel barri. De fet, aquest passat mes de febrer, i en una jornada celebrada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, el projecte va ser destacat com una de les iniciatives més rellevants que s'havien dut a terme a Catalunya durant els anys 2014 i 2015.

En aquests darrers mesos, el president de l'AVV del Xup havia començat a impulsar projectes per a dotar el barri d'una residència, d'habitatges unifamiliars i d'una rotonda d'accés.

El funeral per acomiadar Camps tindrà lloc aquest divendres, 30 de desembre, a les dotze del migdia, a la parròquia Mare de Déu del Xup.