El manresà imputat per cremar fotos del rei serà jutjat per trencar un vidre de La Caixa

Segons la fiscalia, Roger Santacana va causar desperfectes a una de les oficines manresanes de la fundació bancària el passat 29 d'abril

Redacció
29 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:57h
Després de ser detingut i declarar, davant de l'Audiència Nacional, per haver cremat fotos del rei Felip VI en el marc de la manifestació de l'esquerra independentista durant la Diada de l'11 de setembre a Barcelona, el manresà Roger Santacana haurà de comparèixer als jutjats de Manresa després que la fiscalia l'hagi acusat d'haver trencat alguns dels vidres de l'oficina de La Caixa que hi ha a la Plaça Catalunya de la capital del Bages. 

Els fets, segons assegura la fiscalia, van tenir lloc el passat 29 d'abril a dos quarts de dues de la matinada quan Santacana va llençar, presumptament, pedres contra la fundació bancària. Aquell mateix dia al matí, la Coordinadora per a la Transformació Social al Bages havia convocat una manifestació pel 1r de maig sota el lema "Som la clau del treball". 

Acusat per un delicte de danys, Santacana haurà de pagar una multa de 3.600 euros pels desperfectes causats. A banda d'això, la fiscalia també demanarà que pagui a La Caixa 1.100 euros dels danys i 70 euros més que responen a la mà d'obra que es va haver d'utilitzar per a reparar els vidres. En total, doncs, el manresà afiliat a la CUP i membre d'Arran haurà de costejar 4.770 euros.

Santacana està citat als jutjats de Manresa el proper 10 de gener. En el judici també s'ha demanat la presència de la directora de l'oficina de La Caixa de la Plaça Catalunya i de dos agents de la Policia Local manresana.