La Nit Viva de Fonollosa engega motors el proper 1 de gener

L'espectacle nadalenc que recrea la vida a pagès de fa més d'un segle tindrà funcions fins al 8 de gener

Ball de Festa Major a la Nit Viva de Fonollosa
Ball de Festa Major a la Nit Viva de Fonollosa | Jordi Fonts
Redacció
27 de desembre del 2016
Actualitzat a les 15:41h
El proper 1 de gener s'estrenarà la 10 edició de la Nit Viva al poble de Fonollosa, l'espectacle nadalenc que recrea la vida a pagès de fa més d'un segle, quadres d'oficis antics i pessebre, que l'edició anterior va rebre la visita de més de 2.300 persones.

La representació transcorre pels carrers i interior de cases centenàries del Raval del Sastre del poble de Fonollosa i hi participen més de 200 persones dels pobles de Fonollosa, Camps, Aguilar de Segarra, Castelltallat i rodalies.

D'entre les més de 50 escenes estàtiques, mòbils o parlades, destaquen algunes com la Premsa d'oli, el celler i la núvia (situades a l'interior de cases datades del segle XVII), el Ball de Festa Major, o d'altres de molt tradicionals però poc comú en aquest tipus d'espectacles, com Passant el rosari, el Salpàs, buscant bolets, o arrossegant troncs. El recorregut transcorre per l'interior de cases centenàries, però també pels carrers i camps del Raval del Sastre, on podem trobar altres escenes com el mercat, la bugada, el carro de la verema, el Portal de Betlem o la matança del porc.

La Nit Viva també para especial atenció a l'ampliació d'elements i decoració, sobretot objectes antics, amb la finalitat d'avançar cap a l'alt rigor històric en que es caracteritza aquesta representació.

Les funcions seran els dies 1, 6, 7 i 8 de gener, a ¼ de 7 i a 2/4 de 8 del vespre. Les entrades es compren directament a taquilla (situada a l'entrada del poble de Fonollosa) des d'una hora abans de l'inici de la primera sessió.

El preu de l'entrada és 6 € (amb descomptes per infants i grups), i al finalitzar es dóna pa per torrar amb cansalada i allioli de codony per a tots els visitants.