El PSC creu que els treballadors municipals han evitat enervar el govern amb el carbó per a tothom

El president del grup municipal, Felip González, els adreça una carta i carbó "amb menys amargor" en resposta a la seva acció del darrer ple

Carta i carbó adreçat pel GM del PSC al representant dels treballadors
Carta i carbó adreçat pel GM del PSC al representant dels treballadors | PSC
Redacció
26 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:40h
El president i portaveu del grup municipal del PSC, Felip González, ha escrit una carta dirigida al president de la Junta de Personal de l'Ajuntament de Manresa, Joan Pujols, en resposta a l'obsequi de carbó que els treballadors municipals van deixar al govern i a tots els grups municipals durant el darrer ple de Manresa. En la carta, hi inclou també carbó "amb menys amargor" (es tracta de carbó de sucre).

González assegura no entendre com és que els treballadors els acusa de "no interessar-nos" per la seva situació. "Des del màxim respecte als drets fonamentals dels treballadors i treballadores a la lliure sindicació i a la llibertat d'expressió", el socialista els assegura que sí que s'interessen per la situació laboral a l'Ajuntament, però que el grau d'incidència d'un grup amb tres regidors davant d'una majoria absoluta de 15 sobre 25, és poc.

L'explicació que la carta socialista enviada a Pujols troba sobre el fet que també es repartís carbó als grups de l'oposició és la "d'endolcir l'acció de protesta i no enervar massa al Govern", fent un "totum revolutum", encara que amb això "paguéssim justos per pecadors".

La carta, que recorda l'amarga experiència que va viure el govern tripartit encapçalat pel PSC amb els treballadors abans de 2011, demana a la Junta de Personal i al Comitè d'Empresa que "no s'equivoquin d'adversari". "L'oposició som Ajuntament, però qui decideix ara sobre la seva plataforma és el Govern de la ciutat (de CDC i ERC)", els aclareix.

La carta finalitza assegurant-los que "aquí estem per escoltar-los i per ajudar-los, si es pot, en allò que puguem estar d'acord". "Perquè també saben vostès –continua– que segur que no estarem sempre del tot d'acord en tot; i que no per estar en la oposició els donarem a vostès la raó si no era prou justificada, ni que això servís per desgastar políticament al Govern".