ICV lamenta que els pressupostos «no responguin a les demandes de la ciutadania»

Per als ecosocialistes és sorprenent que no reculli mesures previstes en el Pla de Govern o cap de les demandes que diverses entitats socials han plantejat les darreres setmanes

Redacció
23 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:49h
Iniciativa per Catalunya Verds de Manresa ha volgut manifestar aquest divendres, l'endemà de l'aprovació dels pressupostos municipals per al 2017, el seu desacord amb els comptes per l'any vinent. Per als ecosocialistes el Pressupost no respon a les necessitats ni demandes de la ciutadania i remarquen que "l'equip de govern està tant preocupat pel dèficit econòmic que s'oblida dels dèficits socials i en serveis que pateix la ciutat" i remarca "l'increment de 6 milions del Pressupost no es percep en un major increment de polítiques socials". 

La coordinadora i portaveu d'ICV a Manresa lamenta i troba sorprenent que s'ignorin les propostes que fa uns dies van presentar diverses entitats socials de la ciutat com són Càritas Manresa, Creu Roja, la Federació d'Associacions de Veïns i Comissions Obreres han reclamat uns pressupostos més socials, han suggerit accions concretes i han sol·licitat una reunió, no han obtingut cap resposta.

Per a Querol "el Ple d'ahir va demostrar que aquests són uns pressupostos continuistes que representen més del mateix i en els que no es percep cap diferència important ni estructural amb l'entrada d'ERC al govern". I remarca que "la ciutat necessita noves mesures que responguin a les necessitats d'aquells que encara pateixen amb més cruesa la crisi que a la vegada millorin les seves perspectives de futur". 

La portaveu dels ecosocialistes a nivell local troba sorprenent que el Pressupost no contempli mesures importants i urgents incorporades al Pla de Govern com poden ser la creació d'un observatori social, el seguiment d'usuaris d'habitatges socials o la lluita contra la segregació escolar. "De nou perdrem un any a impulsar mesures urgents que sembla que poca voluntat política hi ha de tirar endavant". 
 
Pel que fa el procés d'elaboració del pressupost lamenten que els ciutadans i ciutadanes no puguin fer propostes de manera directa que contibueixin a millorar el conjunt del pressupost i creuen que no es pot parlar de Pressupost participatiu quan tant sols es deixa parlar dels detalls i no repensar els pressupostos a nivell global.