Per festes, dóna vida al teu mòbil vell

Fins al 19 de gener, se'n recullen per ajudar aquelles persones en trànsit que els puguin necessitar per demanar ajuda en cas d'emergència

Redacció
23 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:51h
Aquestes festes, des  del Consell Municipal de la Solidaritat i des de l'Ajuntament de Manresa es proposa a totes aquelles persones que rebin un mòbil nou i es vulguin desfer de l'antic que el portin als punts habilitats per donar-los nova vida a través d'una campanya solidària. L'acció s'emmarca dins la campanya de Consum Conscient de Nadal.

Fins al 19 de gener estarà en marxa la recollida d'smartphones a la Casa Flors Sirera i a la deixalleria mòbil. Tot plegat forma part d'un projecte (Alarm Phone, AP) sorgit de l'ONGD Watch the Med, una organització internacional que es dedica a denunciar la violació de drets humans al mar Mediterrani. El projecte pretén recollir smartphones i fer-los arribar a totes aquelles persones que arrisquen la vida fugint dels seus països, per a què es puguin comunicar durant la ruta, ja sigui per avisar en cas de necessitar rescat o en moments de desesperació per rebre suport moral. En molts casos, la localització en GPS ha estat cabdal per a salvar-ne la vida.

A Manresa es poden portar mòbils intel·ligents a la deixalleria mòbil o a la Casa per la Pau i la Solidaritat Flors Sirera (C/Saleses 10, de Manresa).