Arran carrega contra la pista de gel al·legant motius econòmics i mediambientals

L'organització juvenil pertanyent a l'esquerra independentista va començar dilluns la campanya "Trenquem el gel"

Arran manifesta que la pista de gel provoca malbaratament de l'aigua i de l'electricitat
Arran manifesta que la pista de gel provoca malbaratament de l'aigua i de l'electricitat | Sussi Garcia
Redacció
22 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:04h
Arran Manresa va engegar aquest passat dilluns la campanya anomenada "Trenquem el gel", en la qual deixa palès el seu desacord amb la instal·lació de la pista de gel que des del 26 de novembre està en funcionament a la plaça Sant Domènec de la capital del Bages.
L'organització juvenil pertanyent a l'esquerra independentista ha emès un comunicat en el qual posa de manifest que la instal·lació, "propietat d'una empresa privada", diuen, ocupa una plaça "situada al bell mig de la ciutat i que és de totes". En la mateixa línia lamenta que els preus que s'han de pagar per accedir-hi "són elevats". Un fet que provoca, segons la formació,  que "la majoria d'infants i joves del barri es puguin permetre" econòmicament.

Amb la ferma convicció que la pista de gel és obra del "capitalisme i el consumisme nadalenc", Arran carrega contra el fet que la campanya Nadalant (promoguda per la UBIC i l'Ajuntament de Manresa) el que pretén és convertir la capital del Bages "en una ciutat de postal", sense tenir en compte que el clima que hi impera no concorda amb la col·locació d'aquesta instal·lació.

L'organització independentista també fa especial esment al malbaratament energètic i de l'aigua, tot manifestant que, de mitjana, la pista "gastarà 25.000 litres d'aigua dolça", la qual, posteriorment, diuen, "deixarà de ser potable perquè està contaminada amb productes químics per al millor manteniment del gel". En aquest mateix sentit critiquen l'electricitat que s'hi destinarà ("15.300 kWh"), "la qual està produïda amb grups electrogens de gas-oil que contaminen i alliberen a l'atmosfera grans quantitats de diòxid de carboni", es queixen, tot explanant que aquests 15.300 kWh "servirien per abastir, durant tot un mes, a 57 famílies que pateixen pobresa energètica". 

Lamentant el fet que "no s'ha obert cap taula de diàleg amb el sector de l'oci per a decidir si a Manresa es vol o no una pista de gel", des d'Arran estan convençuts que la instal·lació està servint d'aparador "d'aquelles empreses i bancs que aprofiten l'espai de la pista per a fer-hi publicitat".

És per a totes aquestes raons que la formació demana que "s'aturi el funcionament" de la pista i que l'Ajuntament de Manresa "tingui en consideració les entitats d'oci i lleure presents a la ciutat per a decidir-ne el seu futur". També preguen que es busquin alternatives a aquesta instal·lació "que respectin el medi ambient", com ara "una pista de patinatge sobre rodes pública i d'accés gratuït", conclouen.