L'homicida de l'àvia de Súria es va suïcidar després de ser interrogat pels Mossos

La policia va trobar sang i cabells a la seva furgoneta abans que aparegués el cos de la dona

21 de desembre del 2016
Actualitzat a les 15:02h
Zona on es va trobar la dona morta amb signes de violència
Zona on es va trobar la dona morta amb signes de violència | Estefania Escolà
L'homicida de l'àvia de Súria es va suïcidar a Piera (Anoia) després que els Mossos d'Esquadra l'interroguessin a la comissaria d'Igualada sobre la desaparició de la dona que havien denunciat els seus familiars i quan encara no s'havia trobat el seu cos a la zona dels horts de l'entrada de Súria.

Tal com informava NacióManresa dimarts, els Mossos d'Esquadra han tancat la investigació del crim que va tenir lloc el passat 17 de novembre a Súria, on va aparèixer morta una àvia de 82 anys en una zona dels horts a l'entrada sud de la població. La investigació ha conclòs que l'autor del crim és un veí de la víctima, de 42 anys, que es va suïcidar hores després a un domicili de Piera (Anoia).

Fonts policials van confirmar que l'home va asfixiar la víctima al garatge del seu domicili i, un cop morta, la va traslladar amb una furgoneta fins a una zona d'horts a prop del riu Cardener on la va abandonar. La mateixa investigació descarta l'agressió sexual i determina que les cremades que la dona presentava a la cara quan va ser trobada es van fer post-mortem amb la intenció de dificultar la investigació.

Posteriorment, l'homicida va fugir fins a Piera on es va suïcidar hores després a l'interior d'un habitatge. Els dos cossos van ser localitzats el 18 de novembre al matí. L'home que la investigació conclou que va matar la dona, havia estat president del comitè d'empresa d'Iberpotash.

La cronologia dels fets

La investigació ha determinat que el 17 de novembre l'homicida va fer amb la seva furgoneta el mateix recorregut que l'àvia feia cada dia a peu per Súria i que, d'alguna manera que no s'ha pogut determinar, la va fer entrar al garatge de casa seva. Diverses càmeres d'establiments de la zona van mostrar que la dona i la furgoneta feien el mateix recorregut amb poca diferència, però no hi ha cap filmació que faci coincidir homicida i víctima al mateix temps.

Quan la dona no va arribar a casa, els familiars van informar de seguida els Mossos de la seva desaparició. El cas es va convertir en urgent quan, poca estona després també a Súria, un testimoni va advertir la policia catalana que havia vist les cames d'una dona en la part de càrrega d'una furgoneta.

Amb la matrícula del vehicle, els Mossos van comprovar el domicili del seu propietari i s'hi van dirigir per interrogar-lo, però no l'hi van trobar, ni després d'accedir-hi per la força. El mateix vespre del dia 17 la policia va aconseguir el telèfon del que llavors era sospitós d'una desaparició, el van trucar, però l'home va assegurar que no sabia de què li parlaven, i per reforçar la seva declaració els va assegurar que, en aquells moments, es dirigia a Piera, a casa d'una amiga seva.

Amb aquella informació, els Mossos d'Esquadra van organitzar una batuda pels carrers d'aquesta població de l'Anoia fins que van localitzar la furgoneta i el sospitós, i se'l van endur a la comissaria d'Igualada per a interrogar-lo. La declaració es va allargar fins passada la mitjanit, i davant el fet que no hi havia cos ni proves concloents, l'home va ser deixat en llibertat, però la policia va retenir la seva furgoneta per portar-hi a terme una anàlisi científica.

L'endemà, dia 18, poc després de les 7 del matí, es va trobar el cos de l'àvia en la zona d'horts que hi ha entre l'accés sud de Súria i el riu. Estava nua, amb la seva roba al costat i amb cremades a la cara. Algunes hores després i molt separada del cos, es va trobar la seva bossa de mà. Paral·lelament, la policia científica trobava sang i cabells a la part de càrrega de la furgoneta que posteriorment es va comprovar que eren de la dona morta.

L'homicida, després de ser interrogat i de deixar la furgoneta en dependències policials, es va veure acorralat i es va suïcidar en el pis de la seva amiga. El seu cos va ser trobat per un familiar de l'amiga quan va anar a casa seva aquell mateix matí. Segons sembla, l'home havia passat la nit a casa i, al matí, quan l'amiga va marxar a treballar, es va treure la vida.

El mòbil es debat entre el robatori i discussions veïnals

L'únic element que els Mossos d'Esquadra no han pogut determinar de forma concloent és el mòbil pel qual l'home va acabar matant l'àvia. Per una part diversos testimonis havien explicat a la policia catalana que tots dos s'havien discutit en més d'una ocasió per un tema de gossos. Cal recordar que tots dos vivien a només dos carrers de separació i que, segons la investigació el crim es va produir al garatge de casa d'ell.

Per una altra part, la investigació apunta que la bossa de mà de la víctima va ser trobada en un lloc apartat d'on es va trobar el cos de la dona i algunes hores després. Això pot apuntar que l'homicida es quedés amb la bossa de mà al cotxe per buscar-hi alguna cosa de valor abans de llençar-la. Malgrat que no es pot descartar que fos un altre intent de dificultar la investigació. Cal tenir en compte que el cos de la dona estava nu quan es va trobar, amb la seva roba al costat, però que no va patir agressions sexuals. I que per una altra part, l'homicida també va cremar-li la cara un cop morta per dificultar-ne la identificació.
Arxivat a