L'esfondrament a la Baixada dels Drets obligarà a tirar dos edificis a terra

La caiguda de l'interior de l'immoble del número 4 ha ensorrat la mitgera que el separava del número 2, el cantoner amb la plaça Sant Ignasi

Treballs d'inici de l'enderrocament dels dos immobles de la Baixada dels Drets
Treballs d'inici de l'enderrocament dels dos immobles de la Baixada dels Drets | Pere Fontanals
19 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:36h
L'esfondrament interior que ha patit l'immoble del número 4 de la Baixada dels Drets de Manresa obligarà a enderrocar el que queda d'aquest edifici i la totalitat del número 2, que fa cantonada amb la plaça Sant Ignasi, segons han informat fonts de Protecció Civil a NacióManresa. La Baixada dels Drets continua tallada davant el risc d'un nou esfondrament provocat per les runes que s'acumulen a l'interior de les finques.

Aquest dilluns sobre les 6 de la matinada un fort soroll ha posat en alerta els veïns de la Baixada dels Drets de Manresa. Inicialment, degut a la foscor i als pocs danys que ha patit la façana, els veïns no han avisat als serveis d'emergència, però més tard, ja amb llum de claror de dia han comprovat que tot l'interior de l'immoble del número 4 s'havia enfonsat i que havia empès la mitgera amb el número 2 provocant-li, també, importants desperfectes estructurals. Alguns veïns, però, han advertit que diumenge a la nit ja havien escoltat un fort soroll provinent de l'edifici. Tots dos edificis estaven deshabitats.

En primera instància dos agents de la Policia Local de Manresa han tallat el pas als vianants a la Baixada dels Drets i, posteriorment, amb l'arribada de Protecció Civil, tècnics municipals i brigada, s'han col·locat tanques que desvien la gent per la Travessera dels Drets.

Les dues famílies que viuen al número 6 han estat desallotjades preventivament, malgrat que les primeres inspeccions descarten afectacions greus. Al llarg del matí està previst que comenci l'enderroc manual dels immobles de les dues finques, del número 2, que fa cantonada amb la plaça Sant Ignasi, i del número 4, origen de l'esfondrament, sota l'encàrrec de l'Ajuntament de Manresa que ho farà subsidiàriament.

Ara, la prioritat de l'enderroc és eliminar la dependència de la façana del número 4 amb l'immoble amb veïns del número 6. Davant de la predicció de fortes tempestes per a dimarts, els operaris treballen per eliminar els extrems més perillosos.
 

Edifici esfondrat a la Baixada dels Drets número 4 Foto: Pere Fontanals