La Coral Escriny i Camerata Bacasis interpretaran «El Messies» a Santpedor i a Girona

Redacció
19 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:14h
La Coral Escriny i l'orquestra Camerata Bacasis interpretaran 'El Messies' a Santpedor i a Girona
La Coral Escriny i l'orquestra Camerata Bacasis interpretaran 'El Messies' a Santpedor i a Girona | Coral Escriny
"El Messies" de Händel, una de les obres musicals més conegudes del repertori clàssic, protagonitzarà els dos concerts nadalencs que la Coral Escriny de Santpedor i l'orquestra de cambra bagenca Camerata Bacasis oferiran a l'Auditori del Convent (Santpedor), sota la direcció de Marc Reguant.

El programa de concert estarà format íntegrament per una selecció d'algunes de les peces més destacades d'aquest oratori, una obra mestra de la música barroca que gaudeix d'una gran popularitat arreu del món. La interpretació d''El Messies" representa un nou repte per a la Coral Escriny, consolidant la línia de creixement i exigència musical d'aquests darrers anys.

Els dos concerts tindran lloc el diumenge 25 de desembre a les deu del vespre -amb les entrades ja exhaurides- i el diumenge 8 de gener, a les set de la tarda. A més de la Coral Escriny i Camerata Bacasis, hi participaran els solistes Marisa Badia, Elisabet Casanovas, Lídia Mallofré, Eli Ruz i Àngels Tatjé (sopranos); Martina Ribalta i Anna Vilageliu, (contralts) i Lluís Calvet (baix).

L'aforament màxim de l'Auditori del Convent és de 240 persones. Les entrades anticipades es poden adquirir a les llibreries L'Horitzó i Timbaler de Santpedor. 

L'organització del concert és a càrrec de la mateixa Coral Escriny, amb el suport de l'Ajuntament de Santpedor i les firmes comercials Tadipol, Internitco Comerç, Mútuacat, Presaba i Ca la Rosina.

A més d'aquestes dues actuacions programades al municipi bagenc, amb motiu de les festes nadalenques, la Coral Escriny i Camerata Bacasis també interpretaran "El Messies" a Girona, en un concert que tindrà lloc el divendres 30 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, a la basílica gòtica de Sant Feliu, un dels edificis religiosos més representatius de la ciutat.

Sobre Händel i "El Messies"

Georg Friedrich Händel (1685-1759) és un dels grans noms de la història de la música, amb una obra molt extensa i variada en la qual va saber integrar influències alemanyes, italianes, angleses i franceses. Des de la seva estrena a Dublín, l'any 1742, "El Messies" es va convertir en l'obra més popular del seu autor. Händel hi descriu la vinguda del Messies a partir de textos de la Bíblia, transcrits per Charles Jennens. "El Messies" ha estat interpretat per nombroses orquestres i cors d'arreu del món, i el seu emblemàtic "Hallellujah" és una de les peces corals més conegudes de la història. 
Arxivat a