Manresa recapta 18.600 euros en els actes per «La Marató» de TV3

Manresa Mobilitza't per la Marató ha recaptat més de 336.000 euros en els tretze anys que fa que organitza actes amb el programa solidari de la televisió pública catalana

La Tómbola per la Marató va recaptar uns 8.000 euros
La Tómbola per la Marató va recaptar uns 8.000 euros | Mútuacat
Redacció
18 de desembre del 2016
Actualitzat el 19 de desembre a les 17:06h
Per tretzè any consecutiu, Manresa ha tornat a encapçalar la llista de les ciutats catalanes que més diners dóna a la Fundació de la Marató de TV3, amb un recompte fins a aquest diumenge, de 18.600 euros. La Plataforma, formada per voluntaris, entitats, organitzacions i empreses, i coordinada per Mútuacat, ha fet possible que novament les activitats a la capital del Bages apleguessin una gran participació.

El termini per fer donatius no ha acabat. Fins aquest dimecres hi ha temps per aconseguir butlletes del sorteig Plats, Estrelles i Marató que permet guanyar un àpat a restaurants amb estrella Michelin de tot Catalunya, per a dues persones. El sorteig es farà davant de notari aquest dijous.

La Plataforma Manresa Mobilitza't aquest any va apostar per tornar a realitzar la tómbola solidària. Una activitat que ha estat la central d'aquest any exhaurint existències i recaptant un total de 8000 euros. Aquest diumenge, la cursa de 5Km per la Vida n'ha recaptat uns 4.500 més. La Marató de TV3 s'ha mobilitzat per la recerca i lluita contra l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

La Plataforma en aquests tretze anys ha recaptat més de 336.000 euros, destinats íntegrament a la Fundació de La Marató de TV3. En aquestes properes setmanes es farà pública la recaptació final de l'edició 2016.

La Marató de TV3 recapta 8,5 milions d'euros

La 25a edició de La Marató, dedicada a l'ictus i les lesions medul·lars traumàtiques, va tancar les quinze hores d'emissió a TV3 aquest diumenge amb una recaptació de 8.490.607 euros. Aquesta xifra, però, encara és provisional ja que encara es poden seguir fent donatius fins el 31 de març. El programa va començar al voltant de les deu del matí –dues hores abans a Catalunya Ràdio amb un programa especial d'El Suplement- i va ser conduït per Helena Garcia Melero i Ramon Pellicer, que al llarg de tota la jornada van combinar espais de divulgació científica i sensibilització sobre l'ictus i les lesions a la medul·la i el cervell amb les entrevistes a un vintena de testimonis i l'entreteniment, a més de connectar en directe amb les activitats d'arreu de tot Catalunya, entre d'altres.

Des de primera hora del matí, el programa va aprofundir en els conceptes mèdics relatius a l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals produïdes per un traumatisme, amb entrevistes a metges i investigadors i altres accions divulgatius. Una d'elles va ser, per exemple, quan els espectadors van poder entrar en un cervell gegant per veure les seqüeles que poden causar els ictus i els traumatismes i es va posar especial èmfasi en la necessitat d'actuar ràpid davant un possible cas d'ictus, del qual cada any n'hi ha uns 13.000 casos.

En total, La Marató va comptar amb 3.427 activitats populars en més de 700 municipis catalans, especialment dissabte i diumenge en què es van implicar 1 milió de persones al voltant d'activitats molt diverses. D'altra banda, 2.400 voluntaris van atendre des de les quatre seus telefòniques de la Fira de Barcelona, la Universitat de Lleida, port de Tarragona i Palau de Congressos de Girona.

Els fons recaptats permetran impulsar la recerca sobre l'ictus i les lesions medul·lars traumàtiques, continuar avançant en les teràpies de rehabilitació, trobar nous mètodes de prevenció de l'ictus o arribar a curar-ne les seqüeles, entre d'altres objectius.

El marcador provisional se suma als 24 anteriors de La Marató i ja supera els 160 milions d'euros recaptats, que han permès finançar 757 projectes de recerca biomèdica.