El Bages i el Moianès donen suport a Carme Forcadell

A banda de la concentració de dijous, aquest matí dos autobusos han sortit cap a Barcelona per a recolzar la Presidenta del Parlament en la seva declaració al TSJC

Regidors i membres d'Òmnium i l'ANC durant la concentració a Manresa
Regidors i membres d'Òmnium i l'ANC durant la concentració a Manresa | ERC Manresa
Redacció
16 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:38h
Un centenar llarg de persones van concentrar-se aquest dijous 15 de desembre a la plaça Major de Manresa per a donar suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el dia abans que hagués de comparèixer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per a declarar per un suposat delicte de desobediència al Tribunal Consitucional (TC).

En el cas de la capital del Bages, la concentració va tenir lloc a les set de la tarda, i això va suposar que més d'una trentena de persones, pensant que l'acte es duria a terme a les vuit del vespre com a la majoria de poblacions catalanes, arribessin quan ja s'havia acabat.
L'acte va estar presentat pel coordinador de l'ANC Manresa, Toni Bozzo, i va seguir amb la lectura del manifest unitari consensuat per Òmnium, ANC i AMI, per part de l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent. La concentració va cloure amb el cant de l'himne nacional de Catalunya, "Els Segadors".

A Moià també hi va haver molta afluència de gent durant la concentració, que en aquest cas sí que es va celebrar a les vuit del vespre. Jordi Parramon, de l'ANC de Moià, va ser l'encarregat de llegir el manifest i l'alcalde del municipi, Dionís Guiteras, va glossar un breu parlament analitzant la situació del procés i la resposta de l'Estat espanyol tot fent una comparativa amb les diverses fases que pateixen moltes dones maltractades que volen divorciar-se. Per Guiteras, "ara estem en un moment transcendental en què tots els demòcrates que volen votar, sigui per dir sí, sigui per dir no, han de fer-ho en defensa de la democràcia i les institucions que són perseguides judicialment".

Dos autobusos cap a Barcelona

Sota el crit de "No tenim por", dos autobusos -un des de Manresa i l'altre des de Moià- han fet via, a dos quarts de set del matí, per recolzar Forcadell durant la seva declaració al TSJC. Segons han afirmat fonts de l'ANC, "un cop arribats a Barcelona també ens hem trobat altres bagencs que havien vingut a la manifestació en tren". 
Arxivat a