VÍDEOS Guardiola un home compromès amb la independència

Redacció
16 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:26h
Pep Guardiola, quan va rebre la medalla d'or del Parlament
Pep Guardiola, quan va rebre la medalla d'or del Parlament | CataloniaVotes
 L'efemèride

Tal dia com avui de l'any 1990 un esprimatxat migcampista de només 19 anys nascut a Santpedor (Bages) i de nom Josep Guardiola debutava al Camp Nou en partit de lliga contra el Cadis.

Format a la Masia, es va convertir en l'apèndix de Johan Cruyff al camp. Ell dirigia el Dream Team, un equip que va canviar la mentalitat del club i va fer que, per primer cop, guanyés una Copa d'Europa i quatre lligues. Guardiola va deixar el Barça el 2001 i va provar una sort que no va trobar al calcio amb la Roma i el Brescia abans d'acabar els seus dies com a futbolista a Emirats Àrabs i Mèxic.

Però si la seva carrera com a futbolista va ser brillant encara ho ha estat més com a entrenador millorant el mètode de Cruyff. Joan Laporta el va rescatar fent-lo entrenador del Barça B i el 2008 va apostar per ell com a entrenador del primer equip acumulant fins al 2012 un palmarès brillant: dues copes d'Europa, tres lligues i dues copes del rei entre altres. Del Barça va passar al Bayern de Munich i al Manchester City, que entrena ara.

Guardiola s'ha posicionat a favor de la independència i el 2011 va rebre la medalla d'or del Parlament. Aquí hi ha un reportatge de TVE sobre la seva trajectòria. 

Un entrenador que es mulla

L'entrenador de Santpedor s'ha posicionat a favor del procés sobiranista en diverses ocasions. Quan encara era entrenador del Barça, l'any 2012, Guardiola va visitar la seu nacional d'Òmnium Cultural acompanyat dels seus tres fills per fer-los socis. 

Un dels discursos més recordats de Pep Guardiola, és el que va fer quan va rebre la Medalla d'or del Parlament l'any 2011 i en el qual va defensar la cultura catalana.

L'actual entrenador del Manchester City també va manifestar la seva posició política a les acaballes de la gran manifestació de la Diada de l'any 2012. “Des de Nova York, aquí en teniu un més” va afirmar l'exentrenador blaugrana exhibint una de les cartolines verdes que pretenien simular un vot afirmatiu en un referèndum d'autodeterminació.

Guardiola va donar suport públic a la Via Catalana en un vídeo i va celebrar des de Munic l'èxit esclatant de la cadena humana independentista de l'any 2013.

També es va mostrar satisfet amb data i la pregunta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014 tot assegurant que es tractava d'una "oportunitat única" per als ciutadans de Catalunya. Així mateix, l'entrenador va mostrar la seva admiració pel president de la Generalitat, Artur Mas, a qui considera que va demostrar molt "coratge" encapçalant el procés.



També per recolzar el 9-N, va protagonitzar un vídeo creat per "Catalonia Votes" en el que cridava a votar al referèndum d'independència de Catalunya amb anglès.

Guardiola va ser també a la jornada reivindicativa que es va fer a Berlín a favor del dret a decidir dels catalans amb la samarreta "Want to Vote" en una jornada castellera en terres alemanyes. 

Josep Guardiola va dipositar un dels 2,3 milions de vots de la jornada del 9-N. Aquest és el moment en què l'extècnic del Barça va votar.
Arxivat a