Deu anys de Consell d'Infants de Santpedor al simposi internacional del Caixa Fòrum

L'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, amb membres del consell d'infants
L'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, amb membres del consell d'infants | AjStp
Redacció
15 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:46h
Explicar la participació dels nens de Santpedor al Consell d'Infants del poble durant els deu anys d'existència d'aquest òrgan participatiu ha estat l'eix de la intervenció de l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, al simposi internacional que durant dos dies s'ha fet al Caixa Fòrum. Codina ha participat a la taula rodona que portava per títol Govern, infància i ciutat. Potencialitats i reptes dins del Simposi Internacional Infants i participació política.

La taula en què Codina va compartir espai amb alcaldes de Figueres, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Badalona es va desenvolupar al voltant de cinc preguntes del moderador, Àngel Merino, com són la relació entre govern, infància i ciutat; el que per a cadascun dels municipis és el consell d'infants, les millores que aquests  consells han plantejat i la transcendència que la seva participació ha suposat per al municipi.

En aquest sentit, el consell d'infants a Santpedor, en els seus 10 anys d'existència, ha permès als nens del municipi treballar un aspecte concret en cada ocasió. Gràcies a les seves aportacions, a Santpedor s'han empès algunes de les seves propostes com per exemple la creació d'un carril bici al poble, una campanya de sensibilització per a la recollida d'excrements de gossos i altres coses com per exemple instal·lar una taula de ping pong o una zona de skate als parcs del municipi. Santpedor va ser un dels municipis pioners del Bages amb un consell  i es renova cada any amb nous membres. El consell a més dels projectes que desenvolupa també participa en la festa major i en diverses accions solidàries i de consciència com és el cas dels actes organitzats contra la violència de gènere i del dia internacional dels drets dels infants.
Arxivat a