L'AUGC assegura que les famílies dels guàrdies civils van passar «molta por» durant l'acció dels independentistes

Afirma que els guàrdies civils no volen que les seves famílies "es vegin abocades a viure un altre País Basc"

14 de desembre del 2016
Actualitzat el 15 de desembre a les 19:17h
Un grup d'independentistes increpen els Mossos i la Guàrdia Civil a Manresa
Un grup d'independentistes increpen els Mossos i la Guàrdia Civil a Manresa | Pere Fontanals
Si l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils valorava aquest dimecres al matí com a "covard i xenòfob" el llançament de pintura que un centenar de manifestants va fer contra la façana de la caserna de Manresa, una altra agrupació d'aquest cos, l'Associació Unificada de Guàrdies Civils, ha emès un comunicat de condemna a l'acció protagonitzada pels independentistes i ha assegurat que "dins [de la caserna] s'hi trobaven les famílies dels agents, incloent-hi menors, passant moments de molta por".

El comunicat inclou alguna imprecisió, com que "per seguretat haguessin de tancar-se les portes" de la caserna, quan les portes estaven ja tancades des d'abans de l'arribada dels manifestants, i afirma que els guàrdies civils no volen que les seves famílies "es vegin abocades a viure un altre País Basc". I és per això que reclamen a les institucions "que actuïn amb contundència".

L'acció dels col·lectius independentistes davant la caserna de la Guàrdia Civil ha tingut força ressò mediàtic, sobretot entre mitjans de comunicació de línia conservadora. Expressions com "setge", "intimidació" o "amenaça" han estat incloses en diversos titulars. També, en alguns casos, han denunciat la "passivitat" dels Mossos d'Esquadra o han comparat els fets amb la kale borroka, o han assegurat que els fets van passar a mitjanit, quan en realitat encara no eren les 9 del vespre.